-  Jeg føler presset

Etter en ny kamp uten scoring og 0- 1 mot Storhamar innrømmer storscorer Tommy Marthinsen (28) at selvtilliten hans er lavere enn på veldig lenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JORDAL (Dagbladet): I går fikk han en eventyrlig mulighet til å skaffe Vålerenga sudden death sekundet før slutt. På nesten åpent mål rotet Marthinsen pucken utenfor.

-  Det er vel som vanlig det. Det skjer jo i nesten hver kamp, sier en skuffet Tommy Marthinsen til Dagbladet.

-  Jeg trodde den skulle gå inn. Det hadde ikke gjort noe for selvtilliten hans, sier assistenttrener Espen «Shampo» Knutsen.

Suveren i fjor

Forrige sesong vant Marthinsen poengstatistikken suverent i Vålerenga. På 37 kamper scoret han 19 mål og hadde ni assist. Nå står han med ett mål og to assist etter seks kamper - og har ikke scoret på de siste fem. Så lenge har han aldri gått uten scoring siden han kom til Vålerenga for fem år siden.

-  I treningskampene satte jeg ni mål på sju kamper. Laget trenger målene mine. Når jeg får så mye tillit som jeg gjør, er jeg nødt til å prestere. Jeg har vært en goalgetter hele livet mitt, sier Marthinsen. Før han legger til:

-  Men det er jeg ikke nå.

Shampo er overbevist om at det snart kommer til å løsne for Marthinsen.

Målene kommer

-  Jeg er ikke bekymret for Tommy i det hele tatt. Hvis alle hadde produsert like mye sjanser som ham, ville vi ikke tapt en kamp. Han må bare fortsette å skyte, så er jeg helt sikker på at målene kommer, sier han.

I garderoben ble Tommy trøstet av sønnen Sebastian. Det hjalp bare litt på humøret.

-  Slik det er nå, er jeg nesten redd for å få sjanser. Det er veldig lenge siden selvtilliten min var så dårlig.

-  Hvordan skal du snu dette?

-  Jeg vet jo at jeg har ferdighetene. Dette er jo bare en psykisk greie, sier han og koster på seg et smil:

-  Det hadde vært fint hvis en back kunne skutt i ryggen min og i mål. Jeg trenger en drittscoring for å komme i gang.

Storhamar får skryt

Oppgjørene mellom hockeygigantene Vålerenga og Storhamar går for å være det største hatoppgjøret i norsk ishockey. Med bare tre utvisninger var det lite som minnet om hat i går. Til tross for bare én scoring var likevel nerven og intensiteten til stede hele veien.

-  Det var uvanlig få utvisninger og en veldig snill match. Men det er greit at dommeren ikke blåser i stykker kampen. Det var en jevn kamp som kunne gått begge veier, mener Shampo.

-  Et knallag

Storhamar vant skuddstatistikken 22- 16, og kontrollerte kampen greit de første to periodene. I den siste perioden skrudde Vålerenga opp tempoet og tvang Storhamar på defensiven.

-  Vi spilte veldig bra i den tredje perioden. Men Storhamar er et knallag, skryter Tommy Marthinsen.