BEKREFTET DØD: Hans Martinius Bjone er en av tre norske Statoil-ansatte som er bekreftet død. Foto: NTB Scanpix
BEKREFTET DØD: Hans Martinius Bjone er en av tre norske Statoil-ansatte som er bekreftet død. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg føler veldig med familien

Ordfører Knut Magnar Lehre i Gran Kommune har kondolert Hans Bjones etterlatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hans M. Bjone (55) fra Brandbu på Hadeland i Oppland fylke er nå blant de tre nordmennene som er bekreftet døde etter terrorangrepet i In Aménas.

- Trist Ordfører i Gran kommune Knut Magnar Lehre tok i mot nyheten med tungt hjertet.

- Det var veldig trist å høre den beskjeden. Vi har jo hele tiden håpet at Hans Bjone skulle bli funnet i live, sier Lehre til Dagbladet.

Han sender varme tanker til familien som nå har fått endelig beskjed om at deres kjære er dø.

- Jeg føler veldig med familien. De har vært i gjennom en veldig vanskelig tid. Først har de ventet i uvisshet og nå har de fått et tungt budskap, sier Lehre.

Kriseteam Gran kommune har gjennom hele prosessen rundt gisselaksjonen hatt et kriseteam tilgjengelig. Både prest, politi og psykiatriske sykepleiere er en del av kommunens kriseteam.

- De har vært i kontakt med den aktuelle familien på både telefon og personlig. Men vi opplever også at familien får svært god oppfølging fra Statoil også, sier Lehre.

Ordføreren opplyser om at kriseteamet fortsatt vil være tilgjengelig og at kommunen ellers må vurdere løpende hvordan de vil markere Bjones bortgang.

- Jeg har gjennom en kontaktperson overbragt en kondolasjon til familien nå i kveld. Jeg har ikke kontaktet familien direkte og kommunen kommer til å være varsom med dette, sier Lehre.

Sorg i Bergen Også Bergen kommune overbringer sine kondolanser i forbindelse med at flere personer er bekreftet omkommet etter gisselaksjonen i Algerie.

- Det er ufattelig trist med de to omkomne. Bergen kommune stiller opp for de berørte som har behov for det. Vi har hele tiden hatt en god dialog med Statoil, sier byrådsleder Monica Mæland.

- Våre tanker går nå til de berørte. Vi er en hel by som deler sorgen og har vår medfølelse for dem som har mistet sine kjære, sier ordfører Trude Drevland.

- Vi har hatt åpen kirke fram til i går. Nå må vi snakke sammen om hva vi skal gjøre når vi mottar dødsbudskap, sier ordfører Per Lerøy til Dagbladet.

Ordfører Per Lerøy i Austrheim kommune sier at han også har mottatt det triste budskapet om at Thomas Snekkevik er bekreftet omkommet i Algerie. Snekkevik er opprinnelig fra Austrheim, men har nå adresse i Bergen.

Ordfører Lerøy venter også på en avklaring når det gjelder Alf Vik, som også har sin opprinnelse i Austrheim kommune.

TRIST: Ordfører i Gran kommune der Hans Bjone hold til synes det er fryktelig å høre at Hans Bjone er funnet død etter terroren i Algerie.
TRIST: Ordfører i Gran kommune der Hans Bjone hold til synes det er fryktelig å høre at Hans Bjone er funnet død etter terroren i Algerie. Vis mer