- Jeg følte at jeg var der

Men firmaet Ap-politiker Saera Khan hevdet å jobbe for, sier hun aldri har vært ansatt der.

IKKE ANSATT: Ap-politiker i Oslo, Saera Khan, skal ha oppgitt it-selskapet EVRY som arbeidsgiver både overfor partikolleger og ny arbeidsgiver. Selskapet sier hun aldri fikk jobben.  Foto:  Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IKKE ANSATT: Ap-politiker i Oslo, Saera Khan, skal ha oppgitt it-selskapet EVRY som arbeidsgiver både overfor partikolleger og ny arbeidsgiver. Selskapet sier hun aldri fikk jobben. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et ferskt intervju med magasinet KK forteller den tidligere toppolitikeren for Ap, Saera Khan, om den vanskelige tida etter hun forlot rikspolitikken som følge av spåkone-skandalen høsten 2008.

- Det har vært en lang reise. Men når enden er god, er allting godt, sier hun i intervjuet.

I dag er Saera Khan folkevalgt og har en rekke verv for Grünerløkka Ap. Hun sitter i bydelsutvalget, helse- og sosialkomiteen og arbeidsutvalget, og i flere tilsynsutvalg for sykehjem i bydelen som er Oslos tredje største, med nær 50.000 innbyggere.

I et intervju med Dagsavisen i mars i fjor, da Khan gjorde politisk comeback i oslopolitikken, forteller hun at hun er direktør for samfunnsansvar i it-selskapet EDB Ergo Group, som nå har skiftet navn til EVRY.

Dette blir kontant avvist av EVRY, som sier hun aldri har hatt direktørstilling — eller andre stillinger — i selskapet.

Brøt kontakten - At hun oppgir oss som arbeidsgiver i forskjellige sammenhenger er noe vi ikke liker. Det reagerer vi på, og jeg synes det er sterkt beklagelig, sier direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i EVRY, Torgeir Kristiansen, til Dagbladet.

Han sier til Dagbladet at de over noen måneder i årsskiftet 2010-2011 hadde innledende samtaler med Khan om et kortvarig konsulentoppdrag, uten at det førte videre.

Dagbladet får opplyst at selskapet brøt kontakten med Khan, blant annet på bakgrunn av intervjuet hun ga i Dagsavisen.

Likevel har Khan, etter det Dagbladet kjenner til, oppgitt EDB Ergo Group som en tidligere arbeidsgiver både overfor ny arbeidsgiver og internt i Ap i Oslo.

Fattet mistanke Dagbladet vet at Saera Khan ble headhuntet til en rolle som forretningsutvikler i it-selskapet Taxistation. Her jobbet hun fra august 2011 til februar i år. Etter det Dagbladet får opplyst, forklarte Khan i dette arbeidsforholdet at hun tidligere hadde hatt en ledende stilling i EVRY.

Selskapet fattet imidlertid i februar i år mistanke, og fikk kort tid etter bekreftet av EVRY at Khan aldri hadde vært ansatt i selskapet.

Samme måned sluttet Khan i Taxistation.

Khan skrev også på sin åpne Facebook-profil i mars i fjor, i samtale med en tidligere Ap-statssekretær, at hun er ansatt i selskapet, og forteller følgende om sin arbeidssituasjon: «jeg er i edb ergogroup, børnotert it selskap, fått en spennende lederjobb, rapporterer direkte til konsrenledelsen.vi har det krevende her og dte skjer mye, på grunn av den store fusjonen mello edb business partner og ergogroup, som nå er ed ergogroup. veldig spennende.la oss ta en lunsj eller kaffe en dag,det er lenge siden nå»

Spåkone-saken 16.mars i fjor gjorde Saera Khan (Ap) politisk comeback for Grünerløkka Ap i Oslo, etter spåkone-skandalen høsten 2008.

Khan hadde ringt spåkoner for flere hundre tusen kroner med mobiltelefon betalt av Stortinget. Da hun ble avslørt, løy Khan om at telefonregningene skyldtes samtaler med en soldat-kjæreste stasjonert i Afghanistan.

Senere innrømmet hun at kjæresten ikke fantes, og medgikk at hun hyppig hadde benyttet seg av teletorgtjenester.

Leder Jan Bøhler i Oslo Ap viser til Grünerløkka Ap for kommentar. Grünerløkka Ap, ved leder Viktoria Evensen, ønsker imidlertid ikke å kommentere saken.