- Jeg følte meg brukt av VG og Lars Joakim Skarvøy

I 2017 slo en kvinne alarm om hvordan VG-journalisten jobbet med Giske-saken. Nå forteller hun at hun opplevde journalistens metode som «ubehagelig».

GISKE-SAKEN: Kvinnen omtalt i det første varselet mot Trond Giske reagerer også på måten VGs Lars Joakim Skarvøy håndterte informasjonen hun ga ham. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GISKE-SAKEN: Kvinnen omtalt i det første varselet mot Trond Giske reagerer også på måten VGs Lars Joakim Skarvøy håndterte informasjonen hun ga ham. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Onsdag kveld fortalte Sofie (27) til TV 2 at VG-journalist Lars Joakim Skarvøy feilaktig siterte henne på hvordan hun opplevde møtet med Giske på Bar Vulkan i februar.

Dagbladet kunne tidligere torsdag fortelle at også en annen kvinne følte seg krenket av VG og Skarvøy i forbindelse med det første varselet mot Ap-politiker Trond Giske i 2017.

I et intervju med Medier24 går kvinnen videre innpå hvordan hun følte at Skarvøy behandlet henne og ikke ville ta innover seg at opplysningene hans ikke stemte.

- Han var veldig konfronterende med en aggressiv tone om hendelser mange år tilbake i tid. Jeg husket det ikke til å begynne med, for jeg hadde ikke opplevd noe kritikkverdig, sier hun til Medier24.

Medier24 har også fått tilgang til SMS-ene som ble sendt mellom kvinnen og Skarvøy. Der kommer det fram at kvinnen ikke opplevde SMS-ene mellom henne og Giske som upassende.

Hun skriver også at hun opplever VGs omtale av saken som «krenkende» og hevder VGs journalister har «invadert livet hennes» ved å kontakte venner, familie og ved å ha spredt uriktige opplysninger om henne.

Slo alarm i 2017

SMS-ene som vises til er fra 2017. Allerede da fortalte kvinnen Dagbladet om møte med Skarvøy.

Det hele startet med at hun i 2011 mottok hun en SMS fra Giske med spørsmål om hvor festen var. Hun opplevde ikke SMS-en som ugrei og varslet selv ikke Ap om saken.

I november 2017 ringte Skarvøy henne. Ifølge kvinnen ble det starten på en ubehagelig og krenkende opplevelse. Hun hevdet Skarvøy og VG «overkjørte» henne og fratok henne retten til å eie sin egen historie. Kvinnen hevdet også at hennes vurdering av SMS-ene ble overhørt i VGs jakt på «drittsaker» på Trond Giske.

- I nesten tre uker har jeg fått kjenne på kroppen hvor krenkende og provoserende det er å bli fratatt definisjonsmakt over meg selv og min egen opplevelse, sa kvinnen til Dagbladet i desember 2017.

GISKE-VIDEO: Sjefredaktør i VG, Gard Steiro, bekrefter at journalist Lars Joakim Skarvøy ikke lenger skriver egne saker. Video: NRK Vis mer

I sum beskrev hun VGs journalistiske metoder som et misbruk av metoo-kampanjen.

- Jeg har aldri mottatt en upassende SMS fra Trond Giske, oppsummerte hun den gang.

Torsdag kveld forteller hun til Medier24 at hun kjenner seg igjen i Sofies beskrivelser av Skarvøys metode og at hun gjentatte ganger forsøkte å si ifra til journalisten.

- Jeg følte meg brukt av VG og journalist Lars Joakim Skarvøy og opplevde at de hadde som mål å ta Trond Giske og at jeg skulle være en brikke i det.

- Beklager

Dagbladet har torsdag kveld vært i kontakt med VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken. Hun skriver at hun ikke ønsker å kommentere saken ytterligere og viser til svarene hun ga til Medier24:

- Jeg beklaget til kvinnen da og gjør det samme nå. Vi skal møte folk vi intervjuer på en god måte. Det gjør det inntrykk når hun forteller at hun opplevde kontakten med VG som belastende, skriver Håndlykken.

Dagbladet har torsdag også vært i kontakt med Skarvøy og sjefredaktør i VG, Gard Steiro. De har ikke besvart våre henvendelser. Overfor Medier24 har heller ikke Skarvøy villet kommentere saken.

- Jobber ikke aktivt med egne saker

Tidligere torsdag bekreftet også Håndlykken i en e-post til DN at Skarvøy ikke lenger jobber aktivt med egne saker.

GISKE-VIDEO: Dette er den mye omtalte videosnutten som i løpet av kort tid har snudd livet til tidligere Ap-nestleder Trond Giske på hodet. Reporter: Madeleine Liereng. Video: André Børke / Dagbladet Vis mer

- Lars Joakim Skarvøy er nå på jobb for å være tilgjengelig for ledelsen i forbindelse med gjennomgang av saken.

Deretter bekrefter hun at han ikke jobber aktivt med sine egne saker.

- Nei, han jobber ikke aktivt med egne saker. Han er tilgjengelig for ledelsen i forbindelse med gjennomgangen vi har av saken.

I et intervju med Dagsrevyen forklarer sjefredaktør i VG, Gard Steiro, hvorfor Skarvøy ikke lenger jobber med egne saker i VG.

- Vi står i en situasjon der det er umulig for han å jobbe som journalist. Nå må han og vi bruke all vår tid på å gå igjennom saken, sier Steiro til statskanalen.