ILLE TIL MOTE: Forventningene fra Frp-leder Siv Jensen og partiet om at Per Sandberg skulle bli statsråd i Solberg-regjeringen gjorde Sandberg ille til mote, skriver han i memoarboka, som publiseres i morgen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
ILLE TIL MOTE: Forventningene fra Frp-leder Siv Jensen og partiet om at Per Sandberg skulle bli statsråd i Solberg-regjeringen gjorde Sandberg ille til mote, skriver han i memoarboka, som publiseres i morgen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

«Jeg følte meg som en forræder»

Sier Per Sandberg om da han hadde bestemt seg for å si nei til Siv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I sin memoarbok, som kommer ut i morgen, beskriver Fremskrittspartiets nestleder situasjonen da han fikk telefonen fra partileder Siv Jensen:

«Har du tenkt?» spurte Siv.
«Ja, jeg har tenkt,» gjentok jeg, «og jeg ønsker ingen ministerpost.»

Vin på huset Per Sandberg forteller at han følte seg som ille til mote da han var ute og spiste med datteren sin og restauranteieren kom bort til dem og spanderte ei flaske hvitvin med ordene:
«Vi gleder oss til du skal ta fatt.»

Sandberg skriver at han følte seg som en forræder:

«Jeg visste noe som alle egentlig burde vite, men lojaliteten til partiet veide tyngst.»

Fryktet spekulasjoner Frp-nestlederen forklarer at det ikke var nok å vinne valget. Nå gjensto forhandlingene om posisjoner i den nye regjeringen.

«Jeg kunne ikke hoppe av nå, det ville ødelegge alt», skriver Per Sandberg.
Som fryktet spekulasjoner om interne konflikter i Fremskrittspartiet.

Maratonløper Per Sandberg sammenlikner seg selv med en maratonløper som nettopp har passert målstreken valgnatta.

- Jeg hadde løpt i seksten år og valgresultatet var mitt målsnøre.

Da jeg brøt det, var det bare jeg som visste at distansen er slutt, skriver Sandberg.

Kraftløs Han forteller at hodet var tømt for ideer og tanker. Han pustet tungt da folk rundt ham gratulerte ham med en mulig statsrådpost og sa at det er nå det begynner.

- Men ingen visste at de snakket til en kraftløs maratonløper som minst av alt i verden ønsket å begynne på enda en maraton, skriver Per Sandberg.

Rørt av Carl Etter at det ble kjent at han takket nei til å bli samferdselsminister, uttalte Carl I. Hagen til Aftenposten at det ville blitt bedre balanse i regjeringen med Sandberg som statsråd fordi han representerer den folkelige siden i Frp.

«Det rører meg at han sier det. Det betyr mye for meg», skriver Sandberg.