Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg fordømmer angrepet på det sterkeste

President Barack Obama har iverksatt tiltak for å sikre amerikansk personell verden over.

FORDØMMER ANGREPET: President Barack Obama har fordømt angrepet på den amerikanske diplomatstasjonen i Benghazi, som kostet fire menneskeliv. Foto: AP Photo/Susan Walsh
FORDØMMER ANGREPET: President Barack Obama har fordømt angrepet på den amerikanske diplomatstasjonen i Benghazi, som kostet fire menneskeliv. Foto: AP Photo/Susan Walsh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obama har kommet med følgende uttalelse etter angrepet på diplomatstasjonen i Benghazi, der fire amerikanere ble drept, blant dem ambassadør Chris Stephens.

«Jeg fordømmer på det sterkeste det uhørte angrepet på vår diplomatstasjon i Benghazi, som kostet fire amerikanere livet, inkludert ambassadør Chris Stevens. Akkurat nå er familiene til de avdøde i våre tanker og bønner. Våre diplomater er eksempler på Amerikas engasjement for friet, rettferdighet og samarbeid med nasjoner og folk verden rundt, og står i sterk kontrast til de som ubarmhjertlig tok deres liv.»

«Jeg har instruert min administrasjon til å iverksette alle mulige tiltak for å sikre vårt personell i Libya, og til å øke sikkerheten ved våre diplomatstasjoner verden rundt. Selv om USA avviser alle forsøk på å rakke ned på andre menneskers religion, må vi alle, utvetydig, stå imot den slags meningsløs vold som tok livet av disse tjenestemennene.»

«Chris var en modig og eksemplarisk representant for USA. Igjennom den libyske revolusjonen tjente han vårt land og det libyske folk uselvisk ved vår stasjon i Benghazi. Som ambassadør i Tripoli, har han støttet Libyas overgang til demokrati. »

«Hans arv vil leve videre overalt hvor mennesker strekker seg etter frihet og rettferdighet. Jeg er dypt takknemmelig for hans tjeneste i min administrasjon, og dypt såret over hans bortgang.»

«De modige amerikanere vi mistet representerer de ekstraordinære ofre våre folk gjør hver dag verden rundt. Mens vi nå står ved deres familiers side, la oss doble våre innsatser for å bringe deres arbeid videre.»

Også utenriksminister Hillary Clinton har kommet med en uttalelse. Hun identifiserer en av de tre andre drepte som Sean Smith - kommunikasjonsmedarbeider.

Amerikanske myndigheter jobber fortsatt med å varsle pårørerende til de to andre som ble drept.

- Det er med dyp sorg jeg har mottatt nyheten om døden til fire amerikanske diplomater Benghazi I Libya I går. Jeg hadde privilegiet å sverge inn Chris til jobben i Libya for bare få måneder siden. Han risikerte sitt eget liv for å hjelpe libyerne med å bygge grunnlaget for en ny, fri nasjon. Chris var forpliktet til å fremme USAs verdier og interesser selv om det betydde at han satte seg selv i fare, sier utenriksminister Hillary Clinton.

Sean Smith er gift og har to barn. Han begynte å jobbe i det amerikanske utenriksdepartementet for ett år siden.

- Som Chris var Sean en av våre beste. Før han dro til Benghazi, tjenestegjorde han i Bagdad, Pretoria, Montreal og seinest i Haag. Vi fordømmer dette ondskapsfulle og voldelige angrepet på dem som hadde forpliktet seg til å hjelpe libyerne med å få en bedre framtid, sier Clinton.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media