Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg foreslo det

Det var kun to i bandet som visste om stuntet, hevder Kristopher Schau.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Kristopher Schau innrømmet at han var det kloke hodet som foreslo at sexstuntet skulle skje på Quart.

Schau forklarte at paret sendte en e-post til Andreassen med en forespørsel. Schau og Andreassen snakket sammen om dette på et tidspunkt. Schau kunne ikke huske når og hvor.

Schau fikk vite fra Andreassen at paret skulle holde en appell, kle av seg og "ha seg" på scena. Han var enig i at dette var noe de kunne gjennomføre.

- De visste ikke

Vokalisten forklarte videre at resten bandet kun visste at de skulle holde en appell:

- De skulle si noe godt om regnskogen, forklarte Schau i retten.

På spørsmål om hvorfor han vedtok bota, sa Kristopher Schau at han gjorde det av rein latskap. Han hadde ikke lyst til at saken skulle trekke ut.

- Fryktet noe friskt

TULLET: Cumshots-vokalist Kristopher Schau hadde det moro med pressen. Foto: Fred Arthur Asdal
TULLET: Cumshots-vokalist Kristopher Schau hadde det moro med pressen. Foto: Fred Arthur Asdal Vis mer

De tre tiltalte Cumshots-medlemmene forklarte tidligere i dag at de ikke visste hva som kom til å skje under konserten. De visste bare at paret fra Fuck for forest skulle komme på scenen, vise en banner og holde en appell.

Alle tre forklarte at det var Cumshots-sjef Ole Petter Andreassen som holdt kontakten med paret.

Tommy Reite forklarte at han kanskje hadde en mistanke om at noe kunne skje, men at han ikke visste hvor "friskt" det kom til å bli.

Holdt det hemmelig

Ole Petter Andreassen vitnet også i rettsaken i dag. Han bekreftet at det var han som mottok mailen fra Fuck for forest-paret, og at han syntes det var en kjempeide at paret skulle ha sex på scenen. Så god ide, at han valgte å holde det hemmelig for bandet. Han konfererte kun med Kristopher Schau. Grunnen var at han ikke ville det skulle lekke ut, eller at noen i bandet skulle stoppe en ide han syntes var så god.

Planla via mail

Tommy Hol Ellingsen forklarte også for aktor at han aldri snakket med de tre bandmedlemmene Tommy Reite, Fredrik Gretland og Christian Svendsen under planleggingen av sex-stuntet på Quartfestivalen i sommer.

- Vi planla stuntet via mail, hevdet Tommy Hol Ellingsen.

image: - Jeg foreslo det

Hol Ellingsen fortalte at de tok kontakt med en del artister, og fikk så svar fra The Cumshots, eller en som pr e-post kalte seg "Satan". Hol Ellingsen antok at dette var Cumshots-sjef Ole Petter Andreassen, men svarte ikke nærmere på hvem som leste og svarte på mailene.

Hol Ellingsen fortalte at det under møtet kun ble vekslet noen få ord med Andreassen og så vidt med Schau, men at han ikke snakket med de tre andre tiltalte.

- Ikke skyldig

Både Tommy Hol Ellingsen og Petra Leona Johansson erklærte seg ikke skyldige i forhold til tiltaltebeslutningen.

Aktor, politiadvokat Ingrid Thorsen, sa i sin innledning at paret var akkreditert som en del av Cumshots sitt crew under Quart-festivalen 2004, og at de oppholdt seg bak scenen før konserten. Hun skildret litt fra selve hendelsen der det unge paret ble annonsert opp på scenen av Cumshots-vokalist Kristopher Schau for så å gjennomføre samleie foran rundt 3000 mennesker.

Hvorfor paret nekter straffeskyld, mener aktor skyldes at de ikke mener det de gjorde bør være straffbart. Når det gjelder de tre tiltalte Cumshots-medlemmenes nektelse, fremholdt hun at dette er et spørsmål om hva de tre visste og ikke visste om stuntet.

Blotting

Johansson og Ellingsen er tiltalt etter straffelovens paragraf 201a, den såkalte blotterparagrafen. De tre bandmedlemmene i The Cumshots er tiltalt etter samme paragraf og for medvirkning.

Hele gjengen fikk 10 000 kroner i bot etter sex-stuntet som angivelig var til støtte for Ellingsen og Johnassons uortodokse miljøvernprosjekt Fuck for forest. Hol Ellingsen fortalte til Dagbladet.no at tanken bak prosjektet er at penga ligger i porno, de liker sex og brenner for miljøet. Hvorfor ikke kombinere for å redde regnskogen?

Krenkende

Uansett, nå står de tiltalt for seksuelt krenkende og uanstendig adferd, blotting med mere:

'Tirsdag 6. juli 2004 ca kl. 1830 på scenen i Bendiksbukta på Odderøya i Kristiansand, under konserten og etter avtale med The Cumshots på Quartfestivalen 2004, kledde han seg naken og gjennomførte samleie med Petra Leona Johansson i nærvær av og overfor konsertpublikum og andre som befant seg på stedet, herunder flere barn under 16 år' heter i det forelegget som Hol Ellingsen nektet å vedta.

- Visste ikke

Espen Thoresen Hværsaagod, radiokjendisen som var Quarts pressetalsmann i sommer, vitnet også i dag. Thoresen forklarte i retten at han kjente Schau godt, at de hadde jobbet sammen i radio, men at han overhodet ikke kjente til at sexstuntet skulle finne sted. Quarts pressekoordinator, Pål Hetland, hevdet også at han ikke visste noe om hva som skulle skje under Cumshots-konserten.

Quart har hele tiden hevdet at de ikke kjente til planene på forhånd. Quart-sjef Toffen Gunnufsen kalte opplegget for idiotisk og trist. Men festivalen fikk uansett 50 000 kroner i bot. Quart vedtok ikke, og Gunnufsen fortalte Dagbladet.no i går at de skal i retten først i mars neste år.

Dagbladet.no følger rettsaken. Klikk deg inn for å følge utviklingen.

VISSTE DET: I følge Ole Petter Andreassens (t.h.) vitneutsagn, var det kun han og Kristoffer Schau i bandet som visste om sex-stuntet. Nå vitner Schau.
VITNER: Kristoffer Schau vitner om sexstuntet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media