- Jeg forholder meg ikke til ham

Statsminister Jens Stoltenberg om Anders Behring Breivik.

SNAKKER OM BREIVIK:I dagens spørretime snakker Jens Stoltenberg om de første dagene av rettsaken. Foto: Jacques Hvistendahl
SNAKKER OM BREIVIK:I dagens spørretime snakker Jens Stoltenberg om de første dagene av rettsaken. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til nå har ikke statsminister Jens Stoltenberg uttalt (Ap) seg om rettsaken etter at Anders Behring Breivik for første gang møtte i Oslo tingrett.

- Forholder meg ikke til ham Stoltenberg vil ikke uttale seg om det som foregår i selve rettsaken og dermed blande seg inn i domstolens arbeid, men sier til pressen etter dagens spørretime litt om hvordan de første dagene av Breivik-saken har vært for ham. - Jeg har ikke så veldig mye inntrykk av ham. Jeg forholder meg ikke til ham, dels fordi han er tiltalt i en sak hvor veldig mange mennesker ble drept, hvor en bombe gikk av i Regjeringskvartalet og hvor mange unge mennesker mistet livet ute på Utøya.

- Sett litt Statsministeren har i de første dagene av rettsaken fulgt sitt program som vanlig, og har for det meste hatt møter og jobbet inne på Statsministerens kontor. Innimellom har Stoltenberg likevel rukket å få med seg litt av det som skjer i Oslo tinghus.

- Jeg har sett referater på noen nyhetssendinger og lest noen nettaviser. Jeg har ikke hatt tid og mulighet til å følge rettsaken, sier Stoltenberg og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer