- Jeg forholder meg ikke til ham

Statsminister Jens Stoltenberg om Anders Behring Breivik.

SNAKKER OM BREIVIK:I dagens spørretime snakker Jens Stoltenberg om de første dagene av rettsaken. Foto: Jacques Hvistendahl
SNAKKER OM BREIVIK:I dagens spørretime snakker Jens Stoltenberg om de første dagene av rettsaken. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til nå har ikke statsminister Jens Stoltenberg uttalt (Ap) seg om rettsaken etter at Anders Behring Breivik for første gang møtte i Oslo tingrett.

- Forholder meg ikke til ham
Stoltenberg vil ikke uttale seg om det som foregår i selve rettsaken og dermed blande seg inn i domstolens arbeid, men sier til pressen etter dagens spørretime litt om hvordan de første dagene av Breivik-saken har vært for ham.
- Jeg har ikke så veldig mye inntrykk av ham. Jeg forholder meg ikke til ham, dels fordi han er tiltalt i en sak hvor veldig mange mennesker ble drept, hvor en bombe gikk av i Regjeringskvartalet og hvor mange unge mennesker mistet livet ute på Utøya.

- Sett litt
Statsministeren har i de første dagene av rettsaken fulgt sitt program som vanlig, og har for det meste hatt møter og jobbet inne på Statsministerens kontor. Innimellom har Stoltenberg likevel rukket å få med seg litt av det som skjer i Oslo tinghus.

- Jeg har sett referater på noen nyhetssendinger og lest noen nettaviser. Jeg har ikke hatt tid og mulighet til å følge rettsaken, sier Stoltenberg og legger til:

- Mitt inntrykk er at det er en rettsak som foregår i veldig ryddige former. Den gir tiltalte rett til å forsvare seg, sier han.

Tar avstand fra Breivik
Likevel har statsministeren behov for å ta tydelig avstand fra Anders Behring Breivik.

- Det jeg har å si er at jeg er dypt uenig med ham i det politiske grunnsyn han forfekter, sier Stoltenberg.