- DRAR: Mulla Krekar sier at han snart vil dra til Kurdistan.  FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN / DAGBLADET
- DRAR: Mulla Krekar sier at han snart vil dra til Kurdistan. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN / DAGBLADETVis mer

- Jeg forlater Norge snart

Mulla Krekar sier til kurdiske nettstedet Rudaw at han vil tilbake til Kurdistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere Ansar al-Islam-lederen og grunnleggeren Mulla Krekar sier til et kurdisk nettsted at han snart vil reise tilbake til Kurdistan, ifølge ABC Nyheter.

- Min retur til Kurdistan har blitt en stor politisk sak, begge sidene vil at jeg skal komme tilbake for å slå tilbake mot deres motstandere for dem, sier Krekar til Rudaw.

Dødsstraff Irakiske myndigheter har til norske myndigheter vært klare på at Krekar risikerer dødsstraff om han returnerer til landet.

- At han ønsker å dra er bare fint. Problemet er at han alltid knytter et forbehold til å returnere, for eksempel dette trygghetsargumentet. Og der står også regjeringen. Vi sender ikke en mann til galgen, slik Siv Jensen har sagt, sier statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justis- og beredskapsdepartementet, til ABC Nyheter.

Rettssaken der Mulla Krekar er tiltalt for å ha truet Erna Solberg skal snart opp for retten, men hans advokat, Brynjar Meling, avviser at mullaen vil forlate landet før den tid.

Tiltalt - Mulla Krekar har hele tiden sagt at han vil møte i retten, og det akter han fortsatt å gjøre. Han står for det han har sagt, og vil forsvare sitt syn, sier Meling til ABC Nyheter.

Mullaen kom med uttalelsene mot Solberg under et møte med internasjonal presse i juni i 2010.

- Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsaken til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne, skal Krekar ha sagt.

Samme år siktet Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) mullaen for trusler, trusler mot myndighetspersoner og oppfordring til terror.