- Jeg forlot bare skipet fordi jeg falt oppi en livbåt

Utdrag fra avhørene med den forhatte cruisekapteinen er lekket til pressen.

FORHATT: Cruiseskipkaptein Francesco Schettino har vært i hardt vær etter at luksusskipet Costa Concordia kantret i forrige uke. Han blir blant annet kritisert for å ha forlatt skipet midt under redningsaksjonen. Selv hevder han at han egentlig ville hjelpe til, men falt oppi en livbåt. Foto: REUTERS/Enzo Russo/ANSA
FORHATT: Cruiseskipkaptein Francesco Schettino har vært i hardt vær etter at luksusskipet Costa Concordia kantret i forrige uke. Han blir blant annet kritisert for å ha forlatt skipet midt under redningsaksjonen. Selv hevder han at han egentlig ville hjelpe til, men falt oppi en livbåt. Foto: REUTERS/Enzo Russo/ANSA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Italias mest forhatte mann for øyeblikket, cruiseskipkaptein Francesco Schettino (52), mente egentlig ikke å forlate det kantrede skipet, ifølge ham selv.

Egentlig ville han ha blitt igjen og hjulpet til, men han snublet rett og slett og falt oppi en livbåt.

Dette er i hvert fall forklaringen kapteinen har gitt politiet, ifølge flere internasjonale medier, deriblant Daily Telegraph og Daily Mail.

Ingen redningsvest Under et tre timers langt politiavhør i går, skal kapteinen blant annet ha forklart at det var en vill kamp om å å plass i livbåtene etter at det luksusriøse cruiseskipet Costa Concordia kantret på fredag:

- Jeg hadde ikke redningsvest engang, for jeg hadde gitt den til en av passasjerene. Jeg prøvde å hjelpe folk oppi båtene på en rolig og ordentlig måte. Plutselig, fordi skipet lå i en 60- til 70-graders vinkel, falt jeg oppi en av båtene, sier han.

Schettino forklarer videre at han ble sittende fast i båten i rundt en time før den ble senket ned på vannet.

Hilste på kollega Beskyldningene har haglet mot Francesco Schettino etter den dramatiske ulykken i forrige uke. Han er blitt sterkt kritisert for å forlate skipet midt under redningsaksjonen, og cruiseskipselskapet har beskyldt kapteinen for alvorlige menneskelige feil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer