- Jeg forlot bare skipet fordi jeg falt oppi en livbåt

Utdrag fra avhørene med den forhatte cruisekapteinen er lekket til pressen.

FORHATT: Cruiseskipkaptein Francesco Schettino har vært i hardt vær etter at luksusskipet Costa Concordia kantret i forrige uke. Han blir blant annet kritisert for å ha forlatt skipet midt under redningsaksjonen. Selv hevder han at han egentlig ville hjelpe til, men falt oppi en livbåt. Foto: REUTERS/Enzo Russo/ANSA
FORHATT: Cruiseskipkaptein Francesco Schettino har vært i hardt vær etter at luksusskipet Costa Concordia kantret i forrige uke. Han blir blant annet kritisert for å ha forlatt skipet midt under redningsaksjonen. Selv hevder han at han egentlig ville hjelpe til, men falt oppi en livbåt. Foto: REUTERS/Enzo Russo/ANSA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Italias mest forhatte mann for øyeblikket, cruiseskipkaptein Francesco Schettino (52), mente egentlig ikke å forlate det kantrede skipet, ifølge ham selv.

Egentlig ville han ha blitt igjen og hjulpet til, men han snublet rett og slett og falt oppi en livbåt.

Dette er i hvert fall forklaringen kapteinen har gitt politiet, ifølge flere internasjonale medier, deriblant Daily Telegraph og Daily Mail.

Ingen redningsvest Under et tre timers langt politiavhør i går, skal kapteinen blant annet ha forklart at det var en vill kamp om å å plass i livbåtene etter at det luksusriøse cruiseskipet Costa Concordia kantret på fredag:

- Jeg hadde ikke redningsvest engang, for jeg hadde gitt den til en av passasjerene. Jeg prøvde å hjelpe folk oppi båtene på en rolig og ordentlig måte. Plutselig, fordi skipet lå i en 60- til 70-graders vinkel, falt jeg oppi en av båtene, sier han.

Schettino forklarer videre at han ble sittende fast i båten i rundt en time før den ble senket ned på vannet.

Hilste på kollega Beskyldningene har haglet mot Francesco Schettino etter den dramatiske ulykken i forrige uke. Han er blitt sterkt kritisert for å forlate skipet midt under redningsaksjonen, og cruiseskipselskapet har beskyldt kapteinen for alvorlige menneskelige feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.