- Jeg forstår det ikke

I kveld snakker den drepte Alexandra Fossmos søster, Anna, ut for første gang om mordet i Knutby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den svenske tv-kanalen TV4 som har snakket med Anna, søsteren til den drepte Alexandra Fossmo. Intervjuet sendes i kveldens Kalle Fakta, der TV4 har fulgt forsamlingen i Knutby i nesten tre uker.

Fikk vite det av ektemannen

Anna er en av fire søstre og er elleve år eldre enn Alexandra Fossmo. Hun ble vekket tidlig om morgenen av en bekjent som ba Anna hente sin datter som sov over i den skutte 30-åringes hus. Når ektemannen kom tilbake med datteren fikk Anna vite at 30-åringen var skutt. Hun og noen venner samlet seg hos en nabo der Anna prøvde å trøste de som gråt. Ektemannen tok henne så til side og fortalte at søsteren også var skutt, skriver Aftonbladet.se.

- Forstår du, sa ektemannen.

- Ja, svarte Anna og spurte:

- Er hun død?

- Ja

- En dårlig film

10. januar ble svenske Alexandra Fossmo (23) - kona til den norske pastoren Helge Fossmo (32) - skutt og drept i sin seng i Knutby i Uppsala. Samme morgen ble Fossmos 30-årige nabo, Mats Daniel Linde, skutt i senga. Han overlevde. Ekteparet Fossmos tidligere barnepike (26) har tilstått begge ugjerningene. Pastor Helge Fossmo og Anette Linde ble arrestert for drøye to uker siden. Fossmo er siktet for medvirkning til drap og medvirkning til drapsforsøk.

En liten snutt av Kalle Fakta er lagt ut på TV4 sine nettsider. Anna forteller at hun så masse politibiler med blålys da hun så ut vinduet.

- Hvordan kan noen ha kommet seg inn til hennes seng og kaldblodig myrdet henne? Jeg klarer ikke å forstå det. Det er så uvirkelig. Er det en dårlig film jeg ser, eller et mareritt, sier Anna til TV4.

SNAKKER UT: Storesøster Anna.