<strong>KRITISERES:</strong> De pårørende etter Martine Vik Magnussen vil ha utenriksminister Støre på banen i saken. Foto: Linus Sundahl-Djerf/Dagbladet
KRITISERES: De pårørende etter Martine Vik Magnussen vil ha utenriksminister Støre på banen i saken. Foto: Linus Sundahl-Djerf/Dagbladet Vis mer

- Jeg forstår familiens fortvilelse

Sier Jonas Gahr Støre til Martine Vik Magnussens pårørende, etter kritikk av UDs innsats i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Dagbladet i dag ber Odd Petter Magnussen, far til Martine Vik Magnussen som ble drept i London i mars 2008, om at utenriksminister Jonas Gahr Støre kommer på banen i saken.

Støre uttalte i 2009 at «Jeg tror ikke det er mulig for Norge å gjøre så mye mer. Det er ikke sånn at vi kan trykke på en knapp å få personen for en domstol».

Svarte på Twitter
Dagbladet har bedt UD om et intervju med Støre om Martine-saken, men har fått negativt svar.

På nettsamfunnet Twitter i dag kommenterte imidlertid Støre saken overfor Dagbladet.

- Hvordan ser du på familiens frustrasjon?
 
- Jeg forstår familiens fortvilelse. UD har fokus på saken, og mange andre liknende saker, svarte Støre.

- Marginaliserer Utenriksministeren har ikke besvart videre spørsmål Twitter.

- Jeg oppfatter det som at UDs politiske ledelse det siste halve året har søkt å marginalisere saken, at de ikke støtter eller besvarer kvalifiserte forslag som framlegges, sier Odd Petter Magnussen i Dagbladet i dag.

UDs pressevakt, Marte Lerberg Kopstad, sier til Dagbladet at UD jobber med Martine-saken.

- Et eksempel er at vi sammen med britiske myndigheter vil ta et initiativ overfor aktuelle hovedsteder i området der hovedmistenkte kan antas å reise — fortrinnsvis Damaskus, Tripoli, Kairo og Riyadh — for å minne om at han står oppført på Interpols liste, sier Kopstad.

Tok initiativ Marcus Rolandsen, leder i Martine-stiftelsen som hjelper Magnussen i kampen for rettferdighet, sier til Dagbladet at initiativet overfor disse byene kommer etter møter mellom stiftelsen, Magnussen og UD.

- Dette har Magnussen og stiftelsen bedt UD gjøre i gjentatte forespørsler. Vi er glade for at UD nå følger opp dette, sier Rolandsen.

Stortingsrepresentant Michael Tetzschner (H) vil også be UD om en oppdatering i Martine-saken.

Voldtatt og drept Martine Vik Magnussen (23) fra Asker var student ved Regents College i London, og ble funnet død 16. mars 2008 i kjelleren til leilighetskomplekset hvor medstudent Farouk Abdulhak bodde.

Hun ble sist sett i live på et utested med ham halvannet døgn tidligere.

Abdulhak, som er siktet for å ha voldtatt og drept den norske studenten, forlot Storbritannia dagen etter at hun forsvant og er nå i hjemlandet Jemen.

Han er etterlyst og begjært utlevert, men dette er avslått da Jemen ikke har en utleveringsavtale med Storbritannia.

<strong>DREPT:</strong> Martine Vik Magnussens pårørende kjemper fortsatt for at antatt gjerningsmann stilles for retten. Foto: Privat
DREPT: Martine Vik Magnussens pårørende kjemper fortsatt for at antatt gjerningsmann stilles for retten. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer