- Jeg forstår ikke hvordan dette kunne skje i den lille byen vår

Borgermesteren i Amstetten sier han vil gjøre alt for å ta vare på ofrene etter Josef Fritzl (73).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AMSTETTEN (Dagbladet.no): - Vi kan ikke forstå at dette har skjedd her i den lille byen vår. Vi er bare 23.000 innbyggere og ser på oss selv som en god og fredelig by på bo i, sier leder for Borgermesterens kontor, Hermann Gruber, til Dagbladet.no.

Han snakker på vegne av borgermester Herbert Katzengruber og ledelsen i Amstetten by. Han er tydelig rørt og alvorstynget da han får Dagbladet.no på besøk på kontoret sitt i rådhuset i Amstetten.

Alle Dagbladet.no snakker med i byen i dag er sjokkert over det som har rammet stedet. Det er på alles tunger, men livet må likevel gå videre.

- Mange er sinte

- Kanskje han visste hva han gjorde, kanskje ikke? Jeg kjente ham ikke så godt. Han er kjent for å ha lite sosial kontakt, men mange har respektert ham som en intelligent mann. Men ingen, absolutt ingen visste at han muligens kan være kapabel til å utføre en slik forbrytelse, sier Gruber.

Han forteller at det er mange blandede følelser i byen akkurat nå.

- Vi fikk vite om denne forbrytelsen i går. Det store spørsmålet alle stiller seg er: Hvordan kunne dette skje? Hvordan kunne en far holde datteren sin fanget i 24 år? Mange er sinte og mange sliter med å forstå hva som har skjedd.

• LES OGSÅ: Her holdt han datteren fanget

- Jeg forstår ikke hvordan dette kunne skje i den lille byen vår

Josef Fritzl (73) valgte å tilstå flere av anklagene han står overfor i avhør i dag. Gruber, ved borgermesterens kontor, har ingen teori om hvorfor to lignende tragedier kan skje i akkurat Østerrike med korte mellomrom.

Får profesjonell hjelp

Gruber ved borgermesterens kontor sier til Dagbladet.no at kommunen vil gjøre det de kan for å følge opp de mange ofrene i tiden som kommer.

- Akkurat nå er de på sykehus og det er viktig at deres medisinske tilstand blir kartlagt. De får profesjonell fysisk og psykisk hjelp. Først må vi få de friske, så vil vi i kommunen gjøre det vi kan i vår makt for å hjelpe disse menneskene, sier Gruber.

UBEGRIPELIG: Hermann Gruber beskriver Amstetten som en fredelig by.
BESØKER RÅDHUSET: Den lille byen Amstetten bærer tydelig preg av de siste dagers avsløringer.
TILSTÅTT: 73 år gamle Josef Fritzl har i dag tilstått å ha voldtatt datteren og holdt henne fanget i 24 år.