- Jeg forstår ikke iveren etter å avvikle statlig eierskap for å investere på amerikanske børser

Hotellkonge og milliardær Petter A. Stordalen ut mot regjeringens privatisering av statlige selskaper.

FOR STÅR IKKE: Hvorfor selge seg ned når staten ikke trenger penger? Hotellkonge og milliardær Petter A. Stordalen går ut mot regjeringens iver etter å privatisere statlige selskaper.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FOR STÅR IKKE: Hvorfor selge seg ned når staten ikke trenger penger? Hotellkonge og milliardær Petter A. Stordalen går ut mot regjeringens iver etter å privatisere statlige selskaper. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stordalen mener det er meningsløst at en søkkrik stat selger selskaper for å plassere i aksjer og eiendom i utlandet.

- Jeg er kapitalist, men jeg skjønner ikke den kommersielle logikken, sier Stordalen til Dagbladet.

Ikke selge for enhver pris - Det er ikke noen motsetning mellom statlig eierskap og godt og profesjonelt eierskap. Vi må se forbi de politiske og ideologiske prinsippene, og ikke selge for enhver pris, men se på hva som er sunn fornuft, sier Stordalen til Dagbladet.  Mye bra Stordalen gir regjeringen terningkast fem etter det første regjeringsåret. Han vender tommelen opp for modernisering av offentlige tjenester, digitalisering og forenkling.

Men eierskapspolitikken trekker ned, mener Stordalen.

I regjeringserklæringen varsler de blåblå at de vil selge seg ned i statlige bedrifter. Salgsprosessen er nå i gang, i første omgang er det havbruksselskapet Cermaq, eiendomsselskapet Entra, Flytoget, samferdselsforetaket Mesta og aksjer i SAS som er i spill.

Forstår ikke - Jeg forstår ikke iveren etter å avvikle statlig eierskap for å investere på amerikanske børser. Vi skal overlate mer til neste generasjon enn vi selv fikk. Det er en god regel, også for regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer