KONTROLL: En mann blir tatt hånd om mens en blodig kvinne kommer med det som skal være en softgun. Foto: Privat
KONTROLL: En mann blir tatt hånd om mens en blodig kvinne kommer med det som skal være en softgun. Foto: PrivatVis mer

- Jeg forsto at hun var døende

Vitnet havnet midt i de skrekkelige scenene på Ellingsrud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELLINGSRUD (Dagbladet): Ei to år gammel jente ble drept i et voldsomt knivslagsmål i Dragonstien på Ellingsrud i Oslo fredag kveld. Omkring ti personer skal ha vært involvert i slagsmålet. En 30-åring er siktet for forsettlig drap på jenta.

Dagbladet snakket seint i går kveld med et av nøkkelvitnene i saken, som bor i nabolaget. Mannen er fortsatt rystet etter hendelsen, og ønsker ikke at navn og bilde skal i avisa.

SOFTGUN: Denne softgunen ble funnet ikke langt ifra åstedet. Foto: Privat
SOFTGUN: Denne softgunen ble funnet ikke langt ifra åstedet. Foto: Privat Vis mer

- Jeg kom hjem fra moskeen. Sønnen min møtte meg i døra. Utenfor på området var det ei dame i blodig kjole som sto og ropte etter hjelp.

I kaoset utenfor leiligheten som politiet nå behandler som et åsted, var det flere blødende mennesker - blant dem en mann med kniv.

- Han ble holdt av andre personer. Jeg gikk bort og brøt opp armen hans og løsnet kniven, sier vitnet til Dagbladet.

- Hold barnet Han sier at den antatte gjerningsmannen ikke sa noe under kampen mot de skadde personene - bortsett fra at han ba om vann å drikke. Flere av de som var med på å overmanne den antatte gjerningsmannen var selv hardt skadd.

En gråtende kvinne bar den hardt skadde toåringen like i nærheten.

- Min sønn ble bedt om å holde barnet. Jeg forsto at hun var døende, sier vitnet til Dagbladet.

- Har det forferdelig Ifølge vitnet hadde alle voldshandlingene tilsynelatende skjedd inne i leiligheten.

Han ringte politiet klokka 1626 i går ettermiddag. Da han kom tilbake i leiligheten sin var hendene hans fulle av blod, som han måtte vaske av seg. Da han møtte Dagbladet i går kveld hadde han fortsatt på seg den blodige skjorta.

I JERN: En mann påført håndjern ligger på gresset ved siden av en av mange politifolk som rykket ut til stedet. En mann er siktet for forsettlig drap, en annen mann er mistenkt for å ha deltatt i knivslagsmålet. Foto: Privat
I JERN: En mann påført håndjern ligger på gresset ved siden av en av mange politifolk som rykket ut til stedet. En mann er siktet for forsettlig drap, en annen mann er mistenkt for å ha deltatt i knivslagsmålet. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har det helt forferdelig, sier mannen - som avga forklaring til politiet i går.

Mor skadd - Politiet rykket ut med mange enheter og møtte et svært kaotisk åsted. Det hadde vært slåssing mellom flere menn, og politiet fant ei jente på stedet som var drept. I tillegg er to menn innlagt på sykehus med stikkskader, opplyste fungerende leder Kari-Janne Lid ved seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet i går.

Politiet bekreftet i går at to kvinner med nær relasjon til barnet er innlagt på sykehus. Dagbladet får opplyst at en av kvinnene er jentas mor. En mann i nær familie av jenta er siktet for forsettlig drap. En mann i 30-årene er mistenkt for å ha deltatt i slagsmålet.

Kom i bil Krimteknikere gjennomsøkte i går leiligheten, og dekket til en bil med presenning.

KAOTISK: Flere personer var blodige på det som politiet fredag kveld beskrev som et svært kaotisk åsted. Foto: Privat
KAOTISK: Flere personer var blodige på det som politiet fredag kveld beskrev som et svært kaotisk åsted. Foto: Privat Vis mer

- Det kom en bil med folk, og etter det startet bråket, sa et vitne til Dagbladet i går kveld.

- Jeg så at en kvinne kom løpende med barnet og la det på gressplenen. De holdt fortsatt på å slåss mens hun kom nedover mot garasjen med barnet. Ambulansen var her veldig fort, sa en sjokkert nabo.

SPERRET AV: Krimteknikere gjennomsøkte i går en leilighet, og dekket til en bil med presenning. Foto: Jacques Hvistendahl
SPERRET AV: Krimteknikere gjennomsøkte i går en leilighet, og dekket til en bil med presenning. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer