- Jeg fortjener et klapp på skuldra

Den fallerte Hollywood-mogulen Harvey Weinstein er anklaget for trakassering eller seksuelle overgrep av mer enn 80 kvinner. Likevel hevder han at han fortjener et klapp på skuldra for alt han har gjort for kvinner.

DÅRLIG HELSE: Filmprodusenten Harvey Weinstein får hjelp av to assistenter på vei ut av retten i New York. Han er tiltalt for voldtekt, men vil ha heder for alt han har gjort for kvinner. Foto: REUTERS/Lucas Jackson
DÅRLIG HELSE: Filmprodusenten Harvey Weinstein får hjelp av to assistenter på vei ut av retten i New York. Han er tiltalt for voldtekt, men vil ha heder for alt han har gjort for kvinner. Foto: REUTERS/Lucas Jackson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Weinstein ble sett stavrende inn i til et rettsmøte i New York med rullator tidligere denne uka. 6. januar begynner saken hvor han står tiltalt for en voldtekt på et hotellrom i 2013 og for å ha tvunget en annen kvinne til oralsex i 2006.

Da anklagene mot 67-åringen sprakk i offentligheten høsten 2017, var han en av filmindustriens mektigste menn som eier av filmselskapet Miramax. Så ble han selve starten på metoo-bevegelsen.

I intervju med New York Post, som er hans første på over ett år, hevder Weinstein likevel at han bør huskes for å ha gjort mer for kvinner i filmindustrien enn noen annen.

- En pionér

- Jeg fortjener et klapp på skuldra når det gjelder kvinner, sier Weinstein, ifølge avisa og fortsetter:

- Jeg føler meg som en glemt mann. Jeg lagde flere filmer regissert av kvinner og om kvinner enn noen filmmaker, og jeg snakker om for 30 år siden. Jeg snakker ikke om nå når det er moderne. Jeg gjorde det først. Jeg var en pionér, sier Weinstein til avisa.

Som et eksempel trekker han fram en svært lukrativ kontrakt han ga til skuespiller Gwyneth Paltrow. Hun er nå en av anklagerne mot ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer