- Jeg fortjente å bli skutt

Tre søsken er tiltalt etter en «krimturné» der de blant annet har ranet en bank og skutt mot politiet flere ganger.

KRIMINELLE SØSKEN: Disse bildene ble publisert i august i fjor av politiet. Her er (f.v.) Ryan Edward Dougherty (22), Dylan Stanley-Doughrety (26) og Lee Grace Dougherty (29). Foto: AP Photo/Pueblo County Sheriff's Office, File/NTBScanpix
KRIMINELLE SØSKEN: Disse bildene ble publisert i august i fjor av politiet. Her er (f.v.) Ryan Edward Dougherty (22), Dylan Stanley-Doughrety (26) og Lee Grace Dougherty (29). Foto: AP Photo/Pueblo County Sheriff's Office, File/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søsknene Ryan Edward Dougherty (22), Dylan Stanley-Doughrety (26) og Lee Grace Dougherty (29) hadde lange rulleblad allerede før de la ut på en «krimturné» i begynnelsen av august i fjor.

De tre står i dag for retten i Florida, blant annet tiltalt for ran, å ha skutt en politimann og for å ha rømt fra politiet i flere stater, melder nyhetsbyrået AP.

Bodde sammen Myndighetene i Florida sier at de tre søsknene bodde sammen med Ryans gravide kjæreste i Lacoochee, rundt 70 mil nordøst for Tampa i Florida fram til august i fjor.

Det hele begynte den 2. august i fjor da Ryan, Dylan og Lee Grace, også kjent som Dougherty-banden, skjøt minst 20 skudd mot en politimann i Zephyrhills i Florida. Han forsøkte å stoppe dem da de kjørte for fort, skriver USA Today.

Politimannen, Kevin Widner, ble skadd, og søsknene kom seg unna da ett av skuddene hadde truffet hjulet på politibilen.

Dømt dagen før Dagen før hadde Ryan blitt dømt for å ha sendt SMSer med seksuelt innhold til en elleve år gammel jente. Da hadde han skrevet en melding til sin mor, der det sto «Det kommer en tid da vi alle skal dø», ifølge politiet.

Flere timer etter skuddene falt den 2. august gikk de tre maskert inn i en bank i Valdosa i Georgia. Vitner fortalte politiet at ranerne skjøt i taket og kommanderte kundene til å legge seg ned på gulvet. Overvåkningskameraer viser at en av ranerne hadde en rifle og en annen hadde en maskinpistol, opplyste FBI ifølge USA today.

Etter ranet og skytingen startet politiet i Florida og FBI en stor kampanje for å få søsknene bak lås og slå. Bilder av de tre ble klistret opp på store plakater sørøst i USA.

Skjøt igjen Søsknene skjøt igjen mot politiet under biljakten som gjorde at de ble tatt i Colorado den 10. august i fjor.

En pensjonert politimann så rømlingenes bil på en campingplass nær Colorado City og ringte politiet. En politimann på vei til campingplassen så bilen ved en dagligvarebutikk.

Da flyktet søsknene. Biljakten gikk i over 30 kilometer, og underveis skjøt søsknene mot politiet.

Flyktet til fots De tre ble til slutt stoppet av en slags spikermatte, som gjorde at bilen krasjet i et gjerde langs veien nær Walsenburg i Colorado. Men for en av dem var ikke flukten over.

HER ENDTE FERDEN: Politiet klarte endelig å stoppe de tre søsknene nær Walsenburg i Colorado den 10. august i fjor. Foto: AP Photo/Pueblo Chieftain, Mike Sweeney/NTBScanpix
HER ENDTE FERDEN: Politiet klarte endelig å stoppe de tre søsknene nær Walsenburg i Colorado den 10. august i fjor. Foto: AP Photo/Pueblo Chieftain, Mike Sweeney/NTBScanpix Vis mer

En av mennene flyktet til fots, men ble senere funnet i Walsenburg. Alle tre ble behandlet for små skader på sykehuset.

Alle tre søsken har lange rulleblad, som blant annet inneholder flere innbrudd, ødeleggelse av bevis og å ha stukket av etter å ha kjørt på personer.

Statsadvokat Bruce Bartlett forteller til AP at de vil at de tiltalte skal få lengst mulig straff.

- Vi vil at de skal få en straff som gjør at de må tilbringe mesteparten av sitt liv i fengsel, om ikke hele livet, slik at om og når de kommer ut er de ikke lengre en trussel mot samfunnet, sa Bartlett.

Skutt i kneet Dougherty-gjengen har fortalt at trioen hadde håpet å kunne rømme til Mexico. De har fortalt i avhør at de reiste gjennom landet i en stjålet bil, og brukte små veier for å ikke bli oppdaget.

Lee Grace ble skutt i kneet da hun pekte mot en politimann med en pistol etter at de ble stoppet av politiet i Colorado.

- Jeg fortjente å bli skutt, har hun fortalt etterforskerne, ifølge AP.

Statsadvokaten sier Dylan var den som skjøt med rifla mot politiet som fulgte etter dem. Han var også den som skjøt mot en politimann i Florida og da de ranet en bank i Georgia. Fra vitneboksen har han fotalt at han angret, og ikke ønsket å skade noen.

- Jeg mente aldri, og prøvde aldri, å skade noen. Det er sant at jeg gjorde det ut av desperasjon, og jeg beklager valgene jeg tok, sa han.

Forklaringen Dylan har allerede fått sin dom, 32 år i fengsel. Alle tre erklærte seg skyldig i retten.

I RULLESTOL: Lee Grace Dougherty blir her voktet av politiet ved et besøk hos leger. Hun sitter i rullestol fordi at hun ble skutt i kneet da hun pekte på en politimann med et våpen. Foto: AP Photo/Ed Andrieski/NTBScanpix
I RULLESTOL: Lee Grace Dougherty blir her voktet av politiet ved et besøk hos leger. Hun sitter i rullestol fordi at hun ble skutt i kneet da hun pekte på en politimann med et våpen. Foto: AP Photo/Ed Andrieski/NTBScanpix Vis mer

Dylans advokat, Kobea Becker, har forklart at søsknene var desperate etter å hjelpe Ryan, og det var derfor de rømte. Men dommeren trodde ikke på forklaringen.

- Du redder broren din fra en prøvetid, for guds skyld, ikke et fengselsdom, sa dommer Claude Appel ifølge AP.

ETTERLYST: Myndighetene etterlyste de tre og bilen de kjørte i. Denne plakaten ble offentliggjort den 5. august i fjor. Foto: REUTERS/Pasco County Sheriff's Office/Handout/NTBScanpix
ETTERLYST: Myndighetene etterlyste de tre og bilen de kjørte i. Denne plakaten ble offentliggjort den 5. august i fjor. Foto: REUTERS/Pasco County Sheriff's Office/Handout/NTBScanpix Vis mer