- Jeg forundres over at folk tror det er så stort sprik

Forbanna Olav Sønderland ber kritikerne lese rapporten hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg forundres over at folk tror det er et så stort sprik mellom vår evaluering og 22. juli-kommisjonens rapport, sier Olav Sønderland til Dagbladet.

Han har lest deler av Alexandra Bech-Gjørv og co sitt arbeid og mener rapporten sammenfaller med hans på flere punkter.

- Det pekes på så store forskjeller, det kjenner ikke vi igjen. I vår rapport viser vi til blant annet 54 læringspunkter, sier Sønderland.

Sønderland-utvalget mener for eksempel politiet ikke kunne ha vært tidligere på Utøya, men 22. juli-kommisjonen mener det motsatte?

- Det er ikke riktig. Vi har sagt at politiet kunne vært der tidligere hvis ikke båten ble overlastet og fikk motorstopp. Det var leit det skjedde, sier Sønderland.

- Les selv Han mener kritikerne nå bør sette seg inn i og lese hans rapport også, og mener inntrykket som er skapt om at han frikjente politiets innsats 22. juli, er feil.

- Vår oppgave var verken å sikte, tiltale eller dømme noen som helst. Vårt mandat var annerledes enn granskningskommisjonens. Vi skulle finne læringspunkter. Jeg oppfordrer alle til å lese rapporten og selv vurdere, sier Sønderland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer