- Jeg forventer å bli frikjent

Drapstiltalte Stig Millehaugen har blitt mer optimistisk. Før var han helt sikker på at han skulle bli dømt.

FORVENTER FRIKJENNELSE: Drapstiltalte Stig Millehaugen forventer å bli frikjent for drapet på Young Guns-lederen Mohammed Javed. Foto: Jonas Sverrisson Rasch
FORVENTER FRIKJENNELSE: Drapstiltalte Stig Millehaugen forventer å bli frikjent for drapet på Young Guns-lederen Mohammed Javed. Foto: Jonas Sverrisson RaschVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg forventer å bli frikjent, sa drapstiltalte Stig Millehaugen i en kort kommentar til Dagbladet på vei ut av Oslo tingrett i ettermiddag.

Han har tidligere uttalt seg tvilende til frifinnelse, og advokat Morten Furuholmen har sagt til Dagbladet at han har fryktet forhåndsdømming i saken.

I dag har det vært dramatikk og sterke følelser i sving i tinghuset, da politiets hovedvitne Alex Fuica avga sin forklaring om drapet på Young Guns-lederen Mohammed Javed. Politiet mener Fuica kjørte bilen i lav fart da Stig Millehaugen skjøt Javed i hodet fra baksetet. Selv kom han seg unna.

Like før lunsj måtte man avbryte rettssaken midt i Fuicas forklaring, da fire-fem uniformerte og flere sivilkledde politi- og sikkerhetsfolk kom inn i sikkerhetssalen i 8. etasje og brakte Millehaugen og Fuica ut etter et gjengslagsmål i tingrettens første etasje.

Slo seg vrang Mens Fuica svarte aktor i saken, statsadokat Svein Holden, holdt han seg rolig og svarte på spørsmål så lenge de ikke kriminaliserte ham. Blant annet var han klar på å kalle det politiet mener var planleggingen av et ransopplegg, for utelukkende et opplegg.

Da Millehaugens medforsvarer, advokat Marius O. Dietrichson, begynte å stille han spørsmål ble han mer vrang og sa mange ganger at han ikke husket eller at han ikke ønsket å svare på spørsmål.

Det ble også skitkasting til og fra vitnet og tiltalte Millehaugen, i tillegg til at Fuica viste fingeren til Millehaugen da han først kom inn i rettssalen 9.15 i morgest.

- Har ingen troverdighet På spørsmål fra reportere etter retten var hevet i ettermiddag omtalte Millehaugen oppførselen til Fuica «på nivå med en femåring», men ville ikke kommentere vitneforklaringene utover at «de taler for seg selv».

FUNNET I BRENNENDE BIL: Levningene av Mohammed Javed ble funnet i en brennende bil innerst i Haugerudveien i Oslo. Foto. John Terje Pedersen
FUNNET I BRENNENDE BIL: Levningene av Mohammed Javed ble funnet i en brennende bil innerst i Haugerudveien i Oslo. Foto. John Terje Pedersen Vis mer

- Men han har jo ingen troverdighet, sa Millehaugen.

- Du mener du ikke har noe med denne saken å gjøre...

- Jeg har ikke noe med denne saken å gjøre, presiserte Millehaugen overfor Dagbladet.

- Hva tenker du i så fall om at du har måttet vente to år på denne rettssaken?

- Man sitter jo isolert 24 timer i døgnet..., svarte Millehaugen før han gikk ut av rettssalen omringet av en rekke politifolk.

- Kavalkade av ledende spørsmål Fuicas bistandsadvokat, Fritjof Feydt, mener dagens forklaring fra hans klient var som forventet.

- Men det var en kavalkade av ledende spørsmål fra Dietrichson. Men det må min klient til dels finne seg i, mener Feydt.

HOVEDVITNE: Alex Fuica. Foto: Politiet
HOVEDVITNE: Alex Fuica. Foto: Politiet Vis mer

Han er klar på opptaket av telefonsamtalen klienten hans hadde med politiets operasjonssentral var noe av det tydeligste beviset på at hans klient snakket sant. Der sa Fuica at kameraten Javed hadde blitt skutt i hodet av Millehaugen, og at han hadde lagt på sprang.

- Det er ofte de spontane bevisene som er best. Om det er skuespill, bør han vinne en Oscar, mener Feydt.

Dietrichson på sin side ønsker ikke å kommentere utspiller annet enn at Fuica bør vinne en Oscar for regi. Han omtaler skitkastingen mellom Millehaugen og Fuica som «uverdig».

DREPT: Young Guns-leder Mohammed Javed. Foto: Privat
DREPT: Young Guns-leder Mohammed Javed. Foto: Privat Vis mer