- Jeg frykter for 15 soldaters sikkerhet

Kapteinen på britiske HMS Cornwall mistet radiokontakten med to båter med soldater. Omringet av iranske militære og tatt med til Iran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 15 personer fra mannskapet til den britiske fregatten HMS Cornwall er i iransk forvaring etter at de ble omringet av iranske marineskip og hentet med tvang under et rutineoppdrag i den persiske gulfen, melder BBC News.

Britenene hevder å ikke ha overtrådt irans grenser på noen måte. 

- Storbritannias myndigheter krever at våre mannskaper og vårt materiell blir returnert umiddelbart og i god beholld. Vi jobber intenst med dette med iranske myndighet på høyeste nivå, heter det i en uttalelse fra det britiske forsvarsdepartementet i ettermiddag.

Situasjonen var klokka 15 ennå uavklart, og iranerne hadde da ikke kommet med noen offisiell uttalelse.

- Sjekket bilsmuglere

Den oppsiktsvekkende hendelsen skal ha skjedd da to lettbåter fra den store fregatten HMS Cornwall bordet en båt i den nordre delen av Persiabukta, utenfor kysten av Irak, fordi fartøyet var mistenkt for bilsmugling.

En amerikansk militærkilde forteller CNN at det dukket opp seks marinefartøyer fra den iranske revolusjonærgarden rundt de to båtene, og hevdet at de britiske militære var i iransk farvann. Da det oppsto en krangel om hvorvidt de befant seg i  irakisk, iransk eller internasjonalt farvann, ble britene tatt til fange og ført inn til havn i Iran med tvang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer