- Jeg frykter for livet mitt

Norsk kvinne sitter nå pågrepet på flyplassen i Egypt.

 - USKYLDIG:  - Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg er uskyldig, sier hun til Dagbladet. Foto: Privat.
- USKYLDIG: - Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg er uskyldig, sier hun til Dagbladet. Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er pågrepet av egypiske myndigheter. Jeg har det helt jævlig, sier norsk-egypteren i 40-årene som nå er pågrepet i Kairo, til Dagbladet.

Fredag ble tobarnsmoren, som har bodd over 30 år i Norge, pågrepet på flyplassen i Kairo. Hun var på vei hjem til Norge etter et kort opphold i Egypt. Kvinnen var etterlyst gjennom Interpol, siktet for kidnapping og vold mot sin eksmann.

- Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg er uskyldig. Min eksmann påstår at jeg har banket ham opp og krever nå penger av meg for å legge saken til side, hevder den pågrepne kvinnen overfor Dagbladet.

I morgen er det planlagt at 40-åringen blir flyttet til et kvinnefengsel i Hurghada.

- Jeg er livredd. Jeg frykter at jeg blir drept her nede fordi forholdene ikke er så veldig gode. Jeg er sliten, trøtt og føler meg syk, sier kvinnen til Dagbladet.

Hun tilbringer nå tiden sammen med seks andre pågrepne jenter på en trang fengselselle på flyplassen i Kairo.

- Jeg har sovet på gulvet de siste dagene. Dette er ikke forhold som noen bør oppleve, sier tobarnsmoren.

Dømt Ifølge 40-åringens advokat ble hun dømt i en egyptisk rettssak i fjor.

- Den egyptiske retten dømte min nåværende klient til fengsel i seks måneder for omtrent ett år siden. Min klient var ikke til stede i retten, sier hennes advokat til Dagbladet.

Advokaten forteller at hennes eksmann krever penger.

- Han vil ha en kvart million kroner. Får han det, henlegger han saken. Det er min klient usikker på om hun har lyst til fordi det er mye penger, sier han.

UD bekrefter Ei av henne beste venninner i Norge, som ønsker å være anonym, pratet med 40-åringen like etter at hun ble pågrepet. Hun mottok en SMS rett etter pågripelsen.

«hei faen jeg er blitt tatt på flyplassen det kommer ikke til å slippe meg pls ring mg», skrev hun til sin venninne.

- Hun begynner å gråte hver gang hun snakker med meg. Det som har skjedd er at hun har blitt lurt av sin tidligere kjæreste i Egypt, sier hennes venninne til Dagbladet.

UD kan bekrefte at det sitter ei kvinne i 40-årene pågrepet i Egypt.

- En norsk kvinne i 40-årene er pågrepet i Egypt. Hun får konsulærrespons av oss på normal måte, sier underdirektør i Utenriksdepartementet Frode Overland Andersen, til Dagbladet.