- Jeg frykter hele tida at noen skal komme bakfra og drepe meg

I Oslo tingrett fortalte Mulla Krekar igjen om fatwaen mot norsk-kurderen Mariwan Halabjaee. - Han setter seg over Norges lover, sier forfatteren.

- KONSTANT FRYKT: Mariwan Halabjaee (t.h.) er ikke i tvil om at Mulla Krekar (t.v.) har tilhengere som kan være tilbøyelige til å drepe forfatteren. (Bildet er tatt med Halabjaees tillatelse.) Foto: BJØRN LANGSEM
- KONSTANT FRYKT: Mariwan Halabjaee (t.h.) er ikke i tvil om at Mulla Krekar (t.v.) har tilhengere som kan være tilbøyelige til å drepe forfatteren. (Bildet er tatt med Halabjaees tillatelse.) Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mariwan Halabjaee er en av de tre islamkritiske norske kurderene som Mulla Krekar er tiltalt for å ha drapstruet.

Halabjaee ga i 2006 ut boka «Sex, Sharia, and Women In the History of Islam», som Krekar oppfatter som svært blasfemisk.

I Oslo tingrett i dag måtte forfatteren, som bor på hemmelig sted i Norge, igjen høre på at Krekar fortalte om det som kan oppfattes som en dødsdom mot de tre mennene.

Mullaen bekreftet at han utstedte en såkalt fatwa på 20 sider mot alle de tre, som ble sendt ut til flere hundre islam-lærde over hele verden. Krekar mener han kan «garantere tryggheten» til mennene, men bekreftet samtidig at hans skriftlige shariatolkning innebærer at det er «tillatt å drepe dem i Oslo eller hvor som helst ellers».

- En fornærmelse Krekar pekte særlig på Halabjaee, og nevnte ham i samme åndedrag som Theo van Gogh, filmregissøren som ble drept av en islamist i Nederland i 2004.

- Jeg oppfatter det som en fornærmelse mot den norske domstolen og demokratiet at han kan si noe sånt. Det er en fornærmelse mot ytringsfriheten. Han er veldig arrogant og setter seg over lovverket i Norge, sier Halabjee til Dagbladet i retten under en pause.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer