- Jeg frykter jeg har vært for feig som stemte nei

Lettelse, glede og litt anger blant skottene på grensa mot England.

Gina Literland stemte ja og var glad. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
Gina Literland stemte ja og var glad. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GRETNA (Dagbladet): Skottene våknet i går opp i et land som er det samme som før folkeavstemningen. De sa nei til uavhengighet. Bortsett fra Glasgow og Dundee var det knapt områder hvor ja-sida fikk flertall.

Blant områdene med størst nei-oppslutning var øyene i nord og langs grensa mot England i sør. I Gretna, den lille byen helt mot grensa som er mest kjent som bryllupsdestinasjon og for fotballaget som slo seg opp og så plutselig forsvant, var det i dag både lettelse og glede på gata. Og litt skepsis. 

- Burde jeg vært modigere? - Jeg er veldig lettet. Jeg er halvt engelsk, halvt skotsk, og jeg villes synes det var veldig rart hvis Skottland plutselig ikke skulle være en del av Storbritannia lenger, sier Maxwell Harris til Dagbladet.Han stoppet i Gretna på vei fra hjembyen Aberdeen til Wales, hvor han studerer. Mor Shona Harris stemte også nei. Men hun er ikke like fornøyd som sønnen.

- Jeg stemte nei, men føler ingen glede i dag. Jeg er faktisk overrasket over at jeg ikke er glad. Jeg frykter jeg har vært for feig, at jeg burde ha vært modigere. Og jeg blir bekymret når jeg ser hvordan London-politikerne allerede har begynt å krangle og gå tilbake på løftene om å gi oss mer selvstyre, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer