Avgått stortingspresident:

- Jeg fulgte reglene

Avgått stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) sier til NRK at hun følte seg tvunget til å gå av etter det ble kjent at hun hadde fått en pendlerbolig på Stortingets regning.

TVUNGET: Stortingspresident Eva Kristin Hansen sier at hun følte seg tvunget til å gå av etter det ble kjent at hun hadde fått en pendlerbolig på Stortingets regning samtidig som hun hadde en bolig i Ski. Foto: Terje Bendiksby / NTB
TVUNGET: Stortingspresident Eva Kristin Hansen sier at hun følte seg tvunget til å gå av etter det ble kjent at hun hadde fått en pendlerbolig på Stortingets regning samtidig som hun hadde en bolig i Ski. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig avgått stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) forteller Dagbladet at hun ikke gjorde noe galt da hun fikk pendlerleilighet på Stortingets regning samtidig som hun hadde bolig i Ski, utenfor Oslo.

- Jeg mener jeg har fulgt reglene slik de står og sto skrevet, skriver Hansen i en SMS til Dagbladet, etter direkte spørsmål om hun mener hun ikke gjorde noe galt.

I forrige uke kunngjorde Hansen at hun trakk seg fra posten som stortingspresident. Til NRK sier hun at hun følte seg tvunget til å gå av.

- Jeg ble i realiteten avsatt som stortingspresident da stortingets direktør konkluderte med at jeg hadde brutt regelverket rundt pendlerboliger i perioden 2014–2017 og statsadvokaten fulgte opp med å beordre etterforskning, skriver Hansen i en tekstmelding til NRK og legger til:

- Jeg følte meg tvunget, selvfølgelig, til å beklage dette. Jeg mener selv jeg har fulgt regelverket til punkt og prikke.

Ifølge NRK skal Arbeiderpartiet (Ap) møtes til gruppemøte på Stortinget klokka ni for å velge partiets nye kandidat til vervet som stortingspresident. Det skriver NRK.

Like etter klokka 09.30 bekrefter Arbeiderpartiet at Masud Gharahkhani (39) er innstilt som ny stortingspresident. Kari Henriksen blir visepresident, ifølge NTB.

Ap skal, ifølge statskanalen, selv kunngjøre nyheten før Stortingsmøtet klokka ti.

Dagbladet har ikke fått kontakt med Ap-ledelsen onsdag morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer