- SELVSAGT ER JEG ENGASJERT:  Martin Kolberg, parlamentarisk nestleder i Arbeiderpartiet, svarte i ettermiddag på påstandene om at han har lagt press på rådmannen i Lier kommune. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
- SELVSAGT ER JEG ENGASJERT: Martin Kolberg, parlamentarisk nestleder i Arbeiderpartiet, svarte i ettermiddag på påstandene om at han har lagt press på rådmannen i Lier kommune. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Jeg ga uttrykk for mitt syn, men presset ikke

Martin Kolberg snakker ut om presspåstandene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er Drammens Tidende som i dag skriver at både rådmannen og kommuneadvokaten i Lier følte seg presset av Martin Kolberg da hans stedatter ble anmeldt for bedrageri av Lier kommune.

Det hele skal ha bakgrunn i en telefonsamtale mellom Ap-nestoren og rådmann Hans-Petter Christensen.

- Martin Kolberg truet med å anmelde kommunen for falsk anmeldelse, og at hans advokater ville be om innsyn i saken, sier Christensen til avisa.

- Jeg er selvsagt engasjert I en pressmelding i ettermiddag slår Martin Kolberg tilbake mot påstandene.

- Jeg bekrefter at jeg da tok kontakt med rådmannen i Lier for å spørre om bakgrunnen for anmeldelsen. Det samme gjorde jeg med Kommuneadvokaten. Begge samtalene hadde bare en hensikt, å fastslå bakgrunnen for anmeldelsen. Jeg ga uttrykk for mitt syn, men presset ikke på noen måte, eller ba om at anmeldelsen ble trukket. Jeg var selvsagt engasjert, sakens alvor tatt i betraktning, sier Martin Kolberg i pressemeldingen.

Ap-nestoren forteller at det har vært uenigheter mellom familien og kommunen.

- Det er i de senere år etablert gode ordninger rundt mitt barnebarn. Men ofte etter mange og lange ankeprosesser. Som veldig mange andre med hjelpetrengende barn og barnebarn har også vi opplevd å måtte kjempe for å få innfridd våre lovmessige rettigheter. Lier kommune har i mange sammenhenger bidratt positivt, men det har også vært uenigheter.

- Bemerkelsesverdig av kommuneledelsen Martin Kolberg forteller videre at han anser dette som en privatsak, men at den offentlige omtalen som nå har kommet rammer både hans stedatter og barnebarn. Deretter retter han kraftig skyts mot kommuneledelsen i Lier:

- At kommunens administrative ledelse mener det er riktig å bringe disse opplysningene ut i offentlighet, etter om lag 1 ½ år, må de selv ta ansvar for. Det rammer ikke bare meg, men også min stedatter og barnebarn. At ordføreren stiller seg bak en slik forvaltning er svært bemerkelsesverdig.