- Jeg går av, jeg skammer meg over Russland

Den russiske statsministeren Dmitrij Medvedev ble hacket på Twitter.

HACKET: Russlands statsminister Dmitrij Medvedevs Twitter-konto ble hacket i dag. Foto: AP/NTB Scanpix.
HACKET: Russlands statsminister Dmitrij Medvedevs Twitter-konto ble hacket i dag. Foto: AP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kritikken mot Russlands håndtering av konflikten i Ukraina tok en ny vending i dag da en ukjent hacker tok kontrollen over Dimitrij Medvedevs Twitter-konto:

- Jeg går av. Jeg skammer meg over regjeringens handlinger. Tilgi meg, stod det overraskende fra regjeringssjefen i en tweet torsdag morgen.

I en annen melding skrev den russiske statsministeren at han skulle begynne å jobbe som freelance-fotograf etter at han hadde forlatt Kreml.

- Jeg har villet si dette lenge. Vova - du tar feil, stod det i en tweet. Vova er kallenavnet til president Vladimir Putin.

Kort tid etter at meldingene var skrevet meddelte regjeringens pressetjeneste, at uttalelsene var falske, og at Medvedevs Twitter-profil var blitt hacket.

Ikke ekte
- Twitter-kontoen til Medvedev har blitt hacket, og meldingene som er skrevet er ikke ekte. Vi jobber med å løse problemet, sa en talsmann til det statlige russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

40 minutter senere var alle tweetene fjernet fra statsministeren konto.

Russisk politikk
Mange av de kritiske meldingene var rettet mot russisk politikk, og særlig mot måten de har håndtert krisen i Ukraina på. «Krim er ikke vår. Vennligst retweet», lød en annen melding.

Kritikken kommer samtidig som russisk nødhjelp ruller inn over Ukraina, fulgt av en rekke militære kjøretøyer. Tidligere har russerne sagt at kolonnen kjører i retning den ukrainsk-kontrollerte byen Kharkiv, hvor lasten skal godkjennes. Men BBCs journalist Steve Rosberg, som reiser sammen med kolonnen, sier at over 100 lastebiler begynte å kjøre sørover like før daggry torsdag, melder NTB.

Samtidig foregår det voldsomme kamper i Øst Ukraina. Prorussiske separatister sier torsdag formiddag at det er harde kamper i flere nabolag i Donetsk øst i Ukraina. Samtidig er 22 mennesker drept i kamper i Luhansk, opplyser lokale myndigheter.

50.000 ukrainske soldater er med på forsøket på å ta tilbake byen Donetsk, og opprørerne er nå i stor grad omringet både i Luhansk og Donetsk.