- Jeg går av som nestleder

Per Sandberg (53) trekker seg som nestleder i Fremskrittspartiet. Han finner ikke motivasjon for å jobbe for det han tror på.

GÅR AV: Per Sandberg har bestemt seg. - Jeg går av som nestleder i Fremskrittspartiet, sier Per Sandberg. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIX
GÅR AV: Per Sandberg har bestemt seg. - Jeg går av som nestleder i Fremskrittspartiet, sier Per Sandberg. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alle - også partileder Siv Jensen - trodde Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg var et sikkert kort som statsråd.

Men Per Sandberg sa nei takk - selv om han fikk tilbud om å velge hvilket departementet han skulle styre.

Nå trekker han seg også som nestleder i Fremskrittspartiet.

- Jeg kan bekrefte at jeg har bestemt meg for å trekke meg som nestleder i Fremskrittspartiet neste år, sier Per Sandberg.

Flere vurderinger - Hvorfor?

- Det har vært en lengre prosess. Vi har hatt flere familieråd, vurdert fram og tilbake. Jeg har vurdert de belastningene jeg har vært utsatt for de siste åra, og beslutningen om å trekke meg som nestleder kommer etter en totalvurdering.

- Er det ikke drastisk å trekke seg når partiet ditt for første gang har kommet i posisjon?

- Når jeg ikke finner motivasjon for å jobbe med det jeg tror på, bryter en ned seg selv. Det er verken jeg, familien min eller partiet tjent med, sier Per Sandberg.

53-åringen fra Skogn, som nå representerer Sør-Trøndelag på Stortinget avviser på det mest bestemte at han trekker seg i protest mot Siv Jensen og resten av partiledelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.