- Jeg går ikke av

- Det har vært et tungt døgn for meg og de ansatte i Oslo politidistrikt, sier politimester for Oslo, Anstein Gjengedal.

- Fremleggelse av 22. julikommisjonen sin rapport, pressekonferanse med politidirektør Øystein Mæland, politimester i Nordre Buskerud politidistrikt, Sissel Hammer og politimester i Oslo, Anstein Gjengedal (bildet). Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
- Fremleggelse av 22. julikommisjonen sin rapport, pressekonferanse med politidirektør Øystein Mæland, politimester i Nordre Buskerud politidistrikt, Sissel Hammer og politimester i Oslo, Anstein Gjengedal (bildet). Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Av de tolv siste årene som politimester i Oslo, skulle jeg gjerne unngått det siste året. Det tror jeg gjelder mange, sier politimester i Oslo Anstein Gjengedal. Han er preget av 22.juli-kommisjonens kritikk av Oslo-politiet.

- Det er klart at dette var tøff lesning, som vi tar på alvor. Det har vært et tungt døgn for meg og de ansatte i Oslo politidistrikt, sier politimesteren, som sier de nå har fokus på å ta vare på ansatte som blir kritisert.

-Tar ansvar - Tar du ansvar for de feilene som har blitt gjort?

- Jeg har tidligere sagt at alt som skjer i Oslo politidistrikt er politimesterens ansvar. Nå må vi ha fokus på å bli bedre, slik at vi unngår å havne i den samme situasjonen som vi var i 22. juli, sier Gjengedal.

- Har du vurdert å gå av?

- Nei. Det har jeg ikke gjort, sier Gjengedal, som peker på at åremålet hans som politimester går ut i slutten av august.   - Vi må lære Ifølge Gjengedal er det ingen som har fått stillingen endret, eller personer som har blitt fratatt arbeidsoppgaver etter 22. juli.

- Jeg vil ønsker også å si at vi ikke løser noen oppgaver ved at folk går av. Vi må heller bruke tiden framover på å lære av det vi har gjort galt - det er det som er lederansvar, sier politimesteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer