- Jeg gikk fredelig på fortauet da jeg så politiet peke på meg med militære maskingevær

Bystyreleder i St. Louis sjokkert over politiets framferd.

RYSTET: Bystyreleder i St. Louis, Lewis Reed, opplevde selv den brutale framferden til politiet i Ferguson. Han mener det trengs en omfattende reform for å rydde opp. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
RYSTET: Bystyreleder i St. Louis, Lewis Reed, opplevde selv den brutale framferden til politiet i Ferguson. Han mener det trengs en omfattende reform for å rydde opp. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FERGUSON (Dagbladet): Da en politimann lørdag skjøt og drept den ubevæpnede, afroamerikanske Michael Brown (18) satte det den fattige forstaden Ferguson utenfor St. Louis i brann. Rasemotsetninger har boblet til overflaten i nabolaget hvor 67 prosent er afroamerikanske, mens er 94 prosent av politifolkene er hvite.

Helt siden de fatale skuddene har det vært voldsomme sammenstøt mellom hardhendt politi som har brukt tåregass og gummikuler mot demonstranter som har kastet stein og molotovcoctails. Også fredelige demonstranter og journalister er blitt arrestert.

Blant de ti som ble arrestert natt til torsdag var bystyremedlemmet Antonio French og den nærmeste rådgiveren til leder Lewis Reed i bystyret i St. Louis, Michael Powers. De måtte tilbringe natta på en iskald celle.

- Jeg gikk fredelig på fortauet da jeg så politiet peke på meg med militære maskingevær. Det var litt av et sjokk. Jeg hadde heller aldri trodd at jeg skulle oppleve at journalister fra Al-Jazeera kom hit til Missouri og opplevde å bli skutt etter av politiet, forteller en tydelig rystet Reed om situasjonen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer