Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg gikk seirende ut. Bare se hvor han sitter i dag

Eks-samboeren til TV-danseren snakker ut i Dagblad-intervju.

VIL IKKE MØTE EKSSAMBOEREN: En tidligere samboer av den 37 år gamle TV-danseren forklarte seg i Oslo tingrett i saken mot ham i hele dag. Hun beskriver en manipulerende og voldelig mann som ikke godtok et nei. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
VIL IKKE MØTE EKSSAMBOEREN: En tidligere samboer av den 37 år gamle TV-danseren forklarte seg i Oslo tingrett i saken mot ham i hele dag. Hun beskriver en manipulerende og voldelig mann som ikke godtok et nei. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I hele dag satt en tidligere samboer av den voldtektstiltalte TV-danseren (37) i vitneboksen i sal 250 i Oslo tingrett og forklarte i detalj om hvordan tiltalte gjennom flere måneder i 2009 skal ha voldtatt og mishandlet henne.

- Det var veldig tøft, men jeg har klart å holde meg konsentert og stabil gjennom hele dagen, synes jeg. Jeg gråt et par ganger, men jeg har bestemt meg for å ikke felle flere tårer for den mannen. Det er det ikke verdt, sier kvinnen i slutten av 20-åra i et intervju med Dagbladet etter at rettsdagen er over.

Den tiltalte 37-åringen har sittet i et annet rom ute av fornærmedes syne gjennom hele dagen. Hun har ikke sett, hørt eller følt på hans nærvær i saken.

- Det var veldig viktig for meg. Ellers hadde han sikkert forøskt å psyke meg ut slik han gjorde da vi var sammen. Jeg vil aldri se den mannen igjen, sier hun til Dagbladet.

Advarer Hun sier hun ønsker å advare mot mannen.

- Jeg unner ikke min verste fiende å gjennomgå det jeg har gjort. Når jeg ser at så mange kvinner har blitt offer for ham, synes jeg det er forferdelig at han har kunnet herje så fritt i så mange år, men han var en ekspert på å manipulere. Samfunnet må beskyttes fra han, sier hun.

37-åringen er tiltalt for voldtekter av ni kvinner fra 2002 til mai i fjor. Han er tidligere dømt for voldtekt av to kvinner. Han nekter straffskyld for både det han er dømt og det han i dag er tilatlt for. I retten i dag beskrev hun et samboerforhold under et fysisk og psykisk terroregime.

Han skal ha slått hodet hennes i veggen, sparket og slått og truet henne.

Ved en anledning da han skal ha vært sint på henne, fylte han et badekar med det hun beskriver som kokvarmt vann og ba henne sette seg i oppi, ifølge henne.

- Der måtte jeg sitte i ti minutter. Han holdt vakt og presset meg ned da hun forsøkte å stå opp. Det var veldig smertefullt, sa hun i retten.

- Annen forklaring I morgen skal tiltalte få forklare seg om samboerforholdet og hennes beskrivelser.

- Jeg tror han vil gi konkrete forklaringer på hva som har skjedd i dette forholdet, og det vil være en helt annen forklaringer enn det vi har hørt i dag. Han avviser disse påstandene, sier hans forsvarer, advokat Djordje Borojevic til Dagbladet.

Den tidligere samboeren anmeldte forholdene i fjor. I retten forklarte hun at hun ikke turte da det skjedde, at hun levde i frykt og følte seg truet til taushet. Hun sier hun kom seg ut av forholdet og flyttet i all hast høsten 2009.

- Jeg levde med skyld og skam i flere år og måtte fikse meg selv før jeg kunne hjelpe andre gjennom å anmelde dette. Men nå har jeg gjort det og jeg føler jeg går seirende ut av dette. Bare se hvor han sitter i dag. Han har forsøkt å trykke meg ned, men det er han som sitter i fengsel, sier kvinnen til Dagbladet.

I retten forklarte hun om voldsepisoder og voldtekter slik han er tiltalt for. Hun sier han etter hendelsene oftest oppførte seg som om alt var normalt og sa ting som at det var hennes skyld for at det gikk som det gikk.

- Dagen etter vrei han det til at det hele var min feil og det endte opp med at jeg unnskyldte meg for at jeg hadde fått juling, sa kvinnen i retten.

NEKTER STRAFFSKYLD: Voldtektstiltalt 37-åring. Foto: Dagbladet
NEKTER STRAFFSKYLD: Voldtektstiltalt 37-åring. Foto: Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling