- Jeg gikk til operasjonen på høye hæler, ut derfra i sykebil

Behandlingen på sykehuset gjorde Mai Sandvin invalid. Likevel hevdet staten at hun ikke har krav på erstatning.

INVALID ETTER OPERASJON: Mai Sandvin (61) fikk helsa ødelagt under en operasjon i nakken. Hun kom inn på sykehuset i høye hæler og ble sendt ut derfra i ambulanse. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
INVALID ETTER OPERASJON: Mai Sandvin (61) fikk helsa ødelagt under en operasjon i nakken. Hun kom inn på sykehuset i høye hæler og ble sendt ut derfra i ambulanse. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var meningen at operasjonen av en for trang ryggmargskanal i januar 2008 skulle bedre Mai Sandvins nakkesmerter, slik at hun kunne komme tilbake til jobben som helsesekretær ved Moss sykehus.

Men en operasjon som skulle være nokså grei skuring, endte katastrofalt.

- Så fort jeg våknet etter inngrepet, skjønte jeg at det hadde gått forferdelig galt. Jeg kom inn til operasjonen på høye hæler og ble sendt ut derfra i sykebil, sier Mai Sandvin til Dagbladet.

Blødning Under operasjonen oppsto en blødning i ryggmargen som førte til at kvinnen, som er bosatt i Rygge, fikk store lammelser i armer og bein.

Medisinsk ekspertise har vurdert hennes invaliditetsgrad til å være på mellom 75 og 80 prosent. Hadde operasjonen forløpt som normalt, ville hun blitt frisk eller hatt en invaliditetsgrad på opp til fem prosent.

Etter operasjonen på universitetssykehuset, ble hun kjørt til slagavdelingen ved et lokalsykehus i ambulanse. Seinere var hun også til rehabilitering på Sunaas sykehus.

- Herregud, de har jo gjort deg invalid, sa legen som hadde henvist meg til operasjonen da han så meg etter inngrepet, forteller 61-åringen som er mor til fire, bestemor til sju og oldemor til to barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer