FEIRET: President Hugo Chavez vinket til de dom hadde møtt fram før han registrerte seg som en kandidat til årets presidentvalg i Venezuela. Han har vært president i Venezuela i 13 år. Foto: REUTERS/Carlos Garcia Rawlins/NTBScanpix
FEIRET: President Hugo Chavez vinket til de dom hadde møtt fram før han registrerte seg som en kandidat til årets presidentvalg i Venezuela. Han har vært president i Venezuela i 13 år. Foto: REUTERS/Carlos Garcia Rawlins/NTBScanpixVis mer

- Jeg gir deg dette med et løfte om å kjempe, å slåss og selvfølgelig å vinne

Kreftsyke Hugo Chavez starter for alvor kampen for å bli gjenvalgt som president i Venezuela.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et rødkledd folkehav fylte gatene i Caracas da Chávez mandag registrerte seg som presidentkandidat.

Stående på en lastebil ble presidenten kjørt sakte gjennom gatene. På hver side sto tilhengere som jublet og kastet roser og konfetti.

- Jeg gir deg dette med et løfte om å kjempe, å slåss og selvfølgelig å vinne, sa Chávez da han vel framme på valgkontoret leverte sin plan for hvordan han akter å fortsette å styre Venezuela.

57-åringen var kledd i en jakke med fargene til det venezuelanske flagget, og på hodet hadde han sin karakteristiske røde beret.

Utenfor var det satt opp gigantiske, oppblåsbare Chávez-dukker som vinket med armene. Tilhengere av presidenten sang og danset til musikk som dundret ut av store høyttalere.

- Tom for bensin På vei inn i bygningen så det imidlertid ut som Chávez hadde vansker med å gå, og han ble holdt i hendene av to av døtrene sine.

Opposisjonslederen Henrique Capriles reagerte raskt og sendte ut følgende Twitter-melding:

- Kandidaten går ikke, han er gått tom for bensin! En bedre framtid og framskritt er på vei!

Chávez sier selv at han føler seg i ganske god form etter å ha vært gjennom flere runder med cellegift og strålebehandling. Likevel er det mye usikkerhet rundt helsetilstanden hans, og det spekuleres på om han etter hvert blir nødt til å trekke seg som følge av sykdommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chávez' soldater På meningsmålingene har Chávez fortsatt en stor ledelse foran Capriles, og presidentens tilhengere lar seg ikke affisere av sykdomsryktene.

- Vi er alle Chávez' soldater. Vi skal sørge for at folk møter opp og stemmer, sa sosialarbeideren Ana Luzardo mandag.

Massemønstringen til støtte for den sosialistiske presidenten var ventet å bli den største siden han fikk kreftdiagnosen for et år siden. Arrangementet markerte starten på valgkampen hans foran presidentvalget i oktober.

Søndag var det tilhengere av Capriles som fylte gatene i Caracas. 39-åringen marsjerte en mil i spissen for flere hundre tusen mennesker før han registrerte seg som presidentkandidat.

Mandag ble det satt inn busser for å frakte Chávez-fansen inn til hovedstaden. Opposisjonen hevder ansatte i departementene fikk ordre om å hjelpe til med å hente 120.000 mennesker som deltok i hyllesten av presidenten.

(NTB)

FOLKEHAV: Mange hatte møtt fram for å feire president Hugo Chavez sin registrering som presidentkandidat. Foto: AFP/JUAN BARRETO/NTBSCANPIX
FOLKEHAV: Mange hatte møtt fram for å feire president Hugo Chavez sin registrering som presidentkandidat. Foto: AFP/JUAN BARRETO/NTBSCANPIX Vis mer