- Jeg gir deg dette med et løfte om å kjempe, å slåss og selvfølgelig å vinne

Kreftsyke Hugo Chavez starter for alvor kampen for å bli gjenvalgt som president i Venezuela.

FEIRET: President Hugo Chavez vinket til de dom hadde møtt fram før han registrerte seg som en kandidat til årets presidentvalg i Venezuela. Han har vært president i Venezuela i 13 år. Foto: REUTERS/Carlos Garcia Rawlins/NTBScanpix
FEIRET: President Hugo Chavez vinket til de dom hadde møtt fram før han registrerte seg som en kandidat til årets presidentvalg i Venezuela. Han har vært president i Venezuela i 13 år. Foto: REUTERS/Carlos Garcia Rawlins/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et rødkledd folkehav fylte gatene i Caracas da Chávez mandag registrerte seg som presidentkandidat.

Stående på en lastebil ble presidenten kjørt sakte gjennom gatene. På hver side sto tilhengere som jublet og kastet roser og konfetti.

- Jeg gir deg dette med et løfte om å kjempe, å slåss og selvfølgelig å vinne, sa Chávez da han vel framme på valgkontoret leverte sin plan for hvordan han akter å fortsette å styre Venezuela.

57-åringen var kledd i en jakke med fargene til det venezuelanske flagget, og på hodet hadde han sin karakteristiske røde beret.

Utenfor var det satt opp gigantiske, oppblåsbare Chávez-dukker som vinket med armene. Tilhengere av presidenten sang og danset til musikk som dundret ut av store høyttalere.

- Tom for bensin På vei inn i bygningen så det imidlertid ut som Chávez hadde vansker med å gå, og han ble holdt i hendene av to av døtrene sine.

Opposisjonslederen Henrique Capriles reagerte raskt og sendte ut følgende Twitter-melding:

- Kandidaten går ikke, han er gått tom for bensin! En bedre framtid og framskritt er på vei!

Chávez sier selv at han føler seg i ganske god form etter å ha vært gjennom flere runder med cellegift og strålebehandling. Likevel er det mye usikkerhet rundt helsetilstanden hans, og det spekuleres på om han etter hvert blir nødt til å trekke seg som følge av sykdommen.

Chávez' soldater På meningsmålingene har Chávez fortsatt en stor ledelse foran Capriles, og presidentens tilhengere lar seg ikke affisere av sykdomsryktene.

- Vi er alle Chávez' soldater. Vi skal sørge for at folk møter opp og stemmer, sa sosialarbeideren Ana Luzardo mandag.

Massemønstringen til støtte for den sosialistiske presidenten var ventet å bli den største siden han fikk kreftdiagnosen for et år siden. Arrangementet markerte starten på valgkampen hans foran presidentvalget i oktober.

Søndag var det tilhengere av Capriles som fylte gatene i Caracas. 39-åringen marsjerte en mil i spissen for flere hundre tusen mennesker før han registrerte seg som presidentkandidat.

Mandag ble det satt inn busser for å frakte Chávez-fansen inn til hovedstaden. Opposisjonen hevder ansatte i departementene fikk ordre om å hjelpe til med å hente 120.000 mennesker som deltok i hyllesten av presidenten.

(NTB)

FOLKEHAV: Mange hatte møtt fram for å feire president Hugo Chavez sin registrering som presidentkandidat. Foto: AFP/JUAN BARRETO/NTBSCANPIX
FOLKEHAV: Mange hatte møtt fram for å feire president Hugo Chavez sin registrering som presidentkandidat. Foto: AFP/JUAN BARRETO/NTBSCANPIX Vis mer