- Jeg gjør så godt jeg kan

HURDAL (Dagbladet): Guri Ingebrigtsen mener at hun gjør en god jobb som sosialminister for Arbeiderpartiet. Hun mener mye av kritikken fra hennes egne skyldes misforståtte bisetninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ikke vurdert å gå av. Jeg tror på det jeg gjør, sier Guri Ingebrigtsen til Dagbladet, på vei ut av møtet med Blindeforbundet på opplæringssenteret ved Hurdalsjøen i Akershus.

Det var en presset statsråd som møtte journalister i går. Hun var tydelig forberedt på å få spørsmål om mer enn regjeringens syn på opplæring av blinde og svaksynte, men ville ikke være med på at hun er en belastning for partiet.

- Du har kanskje sett hva statsministeren har sagt også? Jeg står for Arbeiderpartiets politikk, sier hun.

Hun beklaget at uttalelser ikke har kommet fram som hun hadde ønsket.

- Hvis man ikke innrømmer at det kunne vært sagt annerledes, ville man vært dum. Og det er jeg jo ikke, sier hun.

Men Ingebrigtsen innrømmer mer. Hun mener det er manglende retorikk som er grunnen til blemmene den siste tida.

- Det har vært min måte å snakke på. For å få fram min mening pleier jeg å utvikle et resonnement. En bisetning kan fort bli tatt ut av sammenhengen og misbrukt, sier hun.

Hun har registrert at hun er blitt beskrevet som regjeringens svake punkt. Selv mener hun å ha gjort mye i sin korte tid som statsråd.

- Egenevalueringen tar jeg heller på kammerset enn på pressekonferanse. Men lista over mine blemmer som statsråd kunne like gjerne vært ei liste over det motsatte, sier hun.

Kritikken har gitt henne pågangsmot til valgkampen.

- Jeg har lært en ting av Gro. Holder du stø kurs, klarer du deg fra dag til dag, sier hun.

I går fikk Ingebrigtsen prøvd ut hvordan det er å ikke se i det hele tatt. Den testen klarte sosialministeren bra. Hun gikk uten store problemer en treningsrunde i Blindeforbundets hage, etter at hun hadde lært at det var forandring i underlaget som la grunnlaget for veivalget.

- Skulle du av og til ønske deg en hvit stokk i politikken også?

- Kanskje jeg har det? svarte sosialministeren med et smil.

FAMLER I BLINDE: Statsråd Guri Ingebrigtsen mener det er lov å famle litt i begynnelsen, både som blind og som politiker. Hun har lært av Gro at alt går bra med stø kusr, og vil ikke innrømme manglende politisk gangsyn. I går lovte hun mer penger til Blindeforbundets opplæringssenter.