- Jeg gjør slutt på krigen i 2009

Obama langet ut mot så vel Bush som Hillary og McCain før han vant i Wyoming.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Når jeg blir president, skal jeg evaluere alle dekreter utstedt av Bush-administrasjonen. Vi skal omgjøre alle som var ukonstitusjonelle, sa Barack Obama til jublende tilhengere på et valgkampmøte i Casper i Wyoming i går.

Etter at tirsdagen tilhørte Hillary Clinton, vant Obama den grisgrendte fjellstaten i gårsdagens lukkede primærvalg (caucuses) med 61 mot 39 prosent - hvilket gir ham sju av de tolv delegatene USAs minst folkerike stat har til rådighet ved nominasjonsvalget i august.

I det tette løpet mellom ham og Hillary teller likevel hver eneste delegat - i tillegg til at seieren er symbolsk viktig og gir ham tilbake noe av momentet han mistet på tirsdag.

Fordømte avlytting

Obama blir stadig kritisert for å spille utelukkende på karisma og lite på sak. Men i den uvanlig poengterte talen i Casper fordømte han Bush-administrasjonens bruk av avlytting og vilje til å holde fanger uten tiltale, ifølge Denverpost.com.

- Det er ikke noe republikansk ved det, alle burde bli rasende over slikt, sa den 46-årige senatoren, og passet samtidig på å gi en spark både til Hillary og John McCain, som nå er utropt til republikanernes presidentkanditat, for å ha vært med på å stemme fram krigen i Kongressen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer