Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg gjorde det ikke

Voldtektssiktet idrettskjendis (32) nekter å ha gjort noe straffbart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen som i går ble pågrepet og mistenkt for voldtekt på et hotell i Kristiansand, er en profilert idrettsutøver.

Da Dagbladet.no var i kontakt med 32-åringen i dag tidlig, var han klar på at han ikke erkjenner straffskyld i saken.

- Jeg har forklart til politiet at jeg ikke gjorde det. Men jeg vil ikke gå inn på detaljer i saken. Advokatene uttaler seg om dette, sier han.

- Kjenner du kvinnen som har anmeldt deg fra før?

- Ja, selvfølgelig, sier idrettskjendisen til Dagbladet.no.

Han vil ikke utdype hvilken relasjon han har hatt til 21-åringen.

Motsatte seg arrest

Voldtekten skal ha skjedd på Radisson SAS Caledonien rett etter midnatt natt til lørdag, og det var kvinnen som selv varslet politiet.

KJENT IDRETTSMANN PÅGREPET:  Her, på Hotell Caledonien, skal mannen natt til lørdag ha voldtatt en 21-årig jente. Han ble senere pågrepet av politiet. Foto: Scanpix
KJENT IDRETTSMANN PÅGREPET: Her, på Hotell Caledonien, skal mannen natt til lørdag ha voldtatt en 21-årig jente. Han ble senere pågrepet av politiet. Foto: Scanpix Vis mer

Da politiet kom til stedet skal idrettsmannen ha motsatt seg arrest, før han ble ført ut bakveien iført håndjern.

Han har ifølge Fædrelandsvennen erkjent å ha hatt seksuell omgang, men mener selv det ikke var voldtekt.

- Jeg kan bekrefte det han sier til Dagbladet.no, at han i avhør ikke erkjenner noen straffskyld. Men jeg venter ennå på dokumentene i saken fra politiet, og skal ha et møte med min klient i løpet av dagen. Før det kan jeg ikke uttale meg ytterligere, sier advokat Sveinung Johnsen til Dagbladet.no.

Ifølge VG satt 32-åringen 36 timer på glattcelle før han ble løslatt, med forbud mot å oppsøke kvinnen på noen måte.

Antyder at hun ble dopet

Politiet har gjort flere tekniske funn som bekrefter den seksuelle omgangen på åstedet, og går nå videre med etterforskningen.

En bekjent av kvinnen sier til Fædrelandsvennen at de to fredag kveld tok en øl sammen på et utested i Kristiansand. Kvinnen skal ha følt seg rar etter å drukket, og hevder hun ikke husker mer før hun våknet naken på hotellrommet.

Deretter husker hun ifølge sin forklaring bare bruddstykker av det som skjedde. Hun hevder at hun kjempet imot og sa «nei» flere ganger, uten at det hjalp.

image: - Jeg gjorde det ikke

Politiet har ifølge Fædrelandsvennen tatt prøver for å se om kvinnen ble dopet ned, men har ikke fått resultater av prøvene ennå. 

En representant for klubben idrettsutøveren representerer besvarte i morges ikke en henvendelse fra Dagbladet.no.

Hele Norges coronakart