Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg gjorde ingenting for å stoppe noe. Jeg angrer

Nabo (63) forteller om overgrepene i Alvdal.

- VAR REDD: Den tiltalte naboen hevder han var redd for dem i huset, spesielt stefaren som hadde tatt bilder. Han sier han fryktet at politiet skulle få tak i dem og tolke bildene som at han selv begikk overgrep mot barn og at han skulle sitte igjen med svarteper. Bilde av tiltalte publiseres etter samtykke med tiltalte og hans forsvarer Johnny Christian Schill. Foto: Tomm W. Christiansen
- VAR REDD: Den tiltalte naboen hevder han var redd for dem i huset, spesielt stefaren som hadde tatt bilder. Han sier han fryktet at politiet skulle få tak i dem og tolke bildene som at han selv begikk overgrep mot barn og at han skulle sitte igjen med svarteper. Bilde av tiltalte publiseres etter samtykke med tiltalte og hans forsvarer Johnny Christian Schill. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM (Dagbladet): - Jeg var redd dem i det huset, sa 63-åringen i retten.

Naboen, den femte tiltalte i overgrepssaken i Alvdal, gir i Nord-Østerdal tingrett sin versjon av hva som skjedde i huset i Alvdal i dag. Mannen er tiltalt for medvirkning til overgrep og for å ha hatt sex med en medtilalt mens barn så på. Mannen erklærte seg tirsdag skyldig.

63-åringen forteller at han la merke til at stefaren (64) var mer og mer i huset fra høsten 2003.

- De skygga unna - Jeg gikk mye tur forbi der, jeg bodde jo like ved. Jeg stussa på at gardinene alltid var trukket for. Det så stengt ut der. Av og til så jeg folk utenfor, men de bare skygga unna, sa 63-åringen i retten.

Han forteller at stefaren etter hvert begynte å komme hjem til han. Han mener han ville bli kjent, men hevder selv han nølte. Etter hvert kom 63-åringen hjem til samboerparet. I starten var det litt alkohol, men han hevder det ikke skjedde noen overgrep de første gangene han var der.

Han forteller at det fra vårparten 2005 stadig ble mer og mer alkohol. Etter hvert startet overgrepene, forteller han. Han peker ut på både den hovedtiltalte moren (46) og stefaren (64) til å stå bak.

- Angrer Han beskriver flere episoder der moren skal ha forgrepet seg på ett av sine barn. Han forteller videre at stefar tok bilder av flere av episodene.

- Jeg var til stede flere ganger og så flere episoder, men jeg gjorde ikke noe. Jeg var redd dem, sa han.

Han sa han fikk inntrykk at dette ikke var første gang moren foregrep seg på barnet.

- Det virket som barnet hadde opplevd dette tidligere, sier naboen i retten.

Han beskriver at stemningen i huset var veldig forskjellig fra da var edru og fulle.

- Jeg sa ikke noe for å stoppe det. Det angrer jeg på. Jeg synes veldig synd på unga, sa han.

- Jeg har så dårlig samvittighet, sier han.

Han sier at han aldri så noen overgrep mot de to andre nabobarna, men at han hadde blitt fortalt om det.

- Det virka som mor styrte hele greia, sa han.

Turte ikke gå til politi Han fortalte videre at han var redd for å fortelle politiet om det som foregikk i huset.

- Jeg gjorde ikke noe med det jeg så og hørte der. Jeg fortalte det til et par kamerater, for jeg syntes det var forjævlig at ryktene i bygda bare skulle gå om stefaren. Jeg ville ikka at mora skulle slippe unna, sa naboen.

- Jeg turte ikke si noe til politiet. Jeg tenkte på bildene stefaren hadde tatt av meg, og hva politiet ville tro om det, legger han til.

- Men jeg tenkte på ungene og at det var fælt.

Dagbladet følger 63-åringens forklaring i retten.

AKTOR SPØR TILTALT: Statsadvokat Iris Storås startet i dag å spørre den femte tiltalte (63) om overgrepene i Alvdal. Foto: Tomm W. Christiansen
AKTOR SPØR TILTALT: Statsadvokat Iris Storås startet i dag å spørre den femte tiltalte (63) om overgrepene i Alvdal. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media