Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg gjorde min plikt

Forsvarssjefen viser til avtale mellom kongen og regjeringen.

- ER LOJAL: Forsvarsjefen, general Harald Sunde, sier han bare gjorde sin plikt. Her er han sammen med forsvarsminister Grete Faremo. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
- ER LOJAL: Forsvarsjefen, general Harald Sunde, sier han bare gjorde sin plikt. Her er han sammen med forsvarsminister Grete Faremo. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarssjef Harald Sunde sier han gjorde sin plikt da kong Harald bemyndiget ham til å gi Krigskorset med sverd til spesialsoldatene.

- Jeg er absolutt lojal til de avtaler kongen og regjeringen inngår. Jeg ble bemyndiget av kongen til å gi spesialsoldatene Krigskorset med sverd, sier forsvarssjef Harald Sunde.

- Er det ikke litt merkelig at kong Harald selv ikke var til stede på Akershus festning søndag?

- Det har jeg ingen kommentar til. Dette var en avtale mellom kongen og regjeringen, og det skal jeg som embetsmann forholde meg lojal til, sier Harald Sunde.

Forsvarssjefen understreker overfor Dagbladet at han er svært glad for at regjeringen gjennom Kongen i statsråd valgte å gi Krigskorset med sverd til spesialsoldatene, avdøde orlogskaptein Trond Bolle, oberst Eirik Johan Kristoffersen og kaptein Jørg Lian.

- Som embetsmann er det min selvfølgelige plikt å være lojal mot de avtaler som blir inngått mellom regjeringen og Hans Majestet Kongen, sier Harald Sunde.

Han har ingen kommentarer til at kong Haakon personlig ga Krigskorset med sverd til de som ble funnet verdige for sin innsats under andre verdenskrig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media