- Jeg gjorde veldig, veldig mye som var forferdelig

John Edwards frikjent for bruk av valgkampmidler for å skjule gravid elskerinne.

Med datteren ved sin side, holdt John Edwards en uttalelse etter frikjennelsen. Foto: REUTERS/John Adkisson/SCANPIX
Med datteren ved sin side, holdt John Edwards en uttalelse etter frikjennelsen. Foto: REUTERS/John Adkisson/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tidligere amerikanske presidentkandidaten John Edwards er frikjent for å ha brukt valgkampmidler til å skjule at han hadde en gravid elskerinne.

Kjennelsen ble klar torsdag. Tidligere senator Edwards, som i 2008 forsøkte å bli Demokratenes presidentkandidat og i 2004 var Demokratenes visepresidentkandidat, var tiltalt på i alt seks punkter.

Juryens medlemmer greide imidlertid ikke å bli enige om de fem andre punktene som omhandlet kompliserte anklager om brudd på finansieringsreglene under valgkampen for fire år siden.

Kjennelsen setter sluttpunkt for en lang, kompleks og farseaktig rettssak som oppsto etter at det ble kjent at Edwards hadde fått barn med videofotografen Rielle Hunter og deretter løy om sidespranget til sin kreftsyke kone Elizabeth.

Lettet Utenfor rettslokalet i Greensboro i North Carolina sa en lettet Edwards at han bare hadde seg selv å skylde på for sitt spektakulære fall, men at han ikke hadde gjort noe kriminelt.

- Jeg gjorde veldig, veldig mye som var forferdelig, og det er ingen andre som har ansvaret for mine synder enn jeg. Men jeg gjorde ingenting som var ulovlig, sa Edwards som på kort tid ble forvandlet fra amerikansk politikks vidunderbarn til hatobjekt, særlig for amerikanske kvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer