- Jeg gleder meg. Dette er en stor dag

Jens Stoltenberg på plass som NATOs generalsekretær.

PÅ PLASS: Jens Stoltenberg er på plass i NATO. Han ble tatt i mot av visegeneralsekretær Aleander Versbow, og er nå i gang med møter..
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PÅ PLASS: Jens Stoltenberg er på plass i NATO. Han ble tatt i mot av visegeneralsekretær Aleander Versbow, og er nå i gang med møter.. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brussel (Dagbladet): Klokka ni sharp i dag ankom Jens Stoltenberg NATOS hovedkvarter utenfor Brussel.

Her ble han tatt imot av NATOs visegeneralsekretærAleander Vershbow, den tyske NATO-ambassadøren Martin Erdmann, Vegard Ellefsen som skal lede Stoltenbergs stab, og viseformannen i den militære komiteen, Mark O. Schissler.

Æret falne Sammen med Vershbow gikk han til minnesteinen over soldater som har mistet livet i kamp for NATO. Etter en kort kommentar til et tallrikt pressekorps gikk han inn til møter.

- Dette er en stor dag. Jeg gleder meg virkelig til å begynne. Det er en stor ære å bli NATOs generalsekretær, sa Stoltenberg.

Møter ambassadørene Han skal så møte de 28 ambassadørene fra medlemslandene for første gang. Han skal senere i dag ha en pressekonferanse der han vil snakke om sine prioriteringer og vurderinger av sikkerhetssituasjonen.

Etter flere måneder med forberedelser tok Stoltenberg over som alliansesjef ved midnatt. Jeg er klar, slo Stoltenberg fast dagen før dagen.

Krisa i Ukraina, forholdet til Russland og ekstremistgruppen IS' terrorhandlinger blir viktige saker på Stoltenbergs bord, sammen med avslutningen på kampoppdraget i Afghanistan og finansieringen av NATOs videre drift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer