- Jeg gleder meg som en gærning

David (22) fra Oslo har hørt Powell si hva han egentlig syntes om Bush. I dag er han invitert til Obamas innsettelse.

SPENT: - Jeg går rundt her på Capitol Hill og dagdrømmer litt, sier David Smith. Han gleder seg voldsomt til innsettelsesseremonien. Foto: SVEINUNG U. YSTAD
SPENT: - Jeg går rundt her på Capitol Hill og dagdrømmer litt, sier David Smith. Han gleder seg voldsomt til innsettelsesseremonien. Foto: SVEINUNG U. YSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON DC (Dagbladet.no): Heldiggrisen David Smith (22) fra Oslo har tilbrakt de siste dagene i Washington, midt blant toppdiplomater og rådgivere fra Det hvite hus, og kjente politikere som Colin Powell og Al Gore.

I dag har han orkesterplass og eksklusiv adgang til å følge den historiske innsettelsen av Barack Obama.

- Det er overveldende å være her, sier David, når Dagbladet.no møter ham ved Washington-monumentet i hjertet av den amerikanske hovedstaden.- Var det slik du hadde forestilt deg på forhånd at det skulle være?

- Vet du, før jeg dro ned klarte jeg ikke helt å se for meg akkurat det. Det var umulig å svare på. Men akkurat nå føles det sprøtt å være midt oppi det, sier 22-åringen, og skuer utover en by festpyntet til innsettelsen, og med sikkerhetssperringer og militære i gatene.

Vanskelig å samarbeideDavid er invitert til Washington og Obama-innsettelsen fordi han som 18-åring deltok på et internasjonalt diplomatkurs i regi av den amerikanske Kongressen, Global Young Leaders Conference (GYLC).

Søndag var David på forelesning med Colin Powell, generalen, republikaneren og Bushs tidligere utenriksminister, som bestemte seg for å støtte Obama under valgkampen.Under forelesningen for de spesielt inviterte på Maryland State University fikk Powell ikke uventet spørsmålet om hvordan det var å jobbe for Bush.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer