<strong>MARSJERTE I GATENE:</strong> Mellom pansrede biler og bevæpnet personell demonstrerte et tusentalls mennesker for Martine - og mot Shaher Abdulhak - i Aden i går. Alle: Privat
MARSJERTE I GATENE: Mellom pansrede biler og bevæpnet personell demonstrerte et tusentalls mennesker for Martine - og mot Shaher Abdulhak - i Aden i går. Alle: Privat Vis mer

- Jeg gleder meg veldig når jeg ser disse bildene

Odd Petter Magnussen er glad for at engasjementet rundt Martine-drapet bare har økt mens saken forblir uløst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det var med en skrekkblandet fryd jeg så bildene for første gang i Dagbladet. For jeg gleder meg veldig av å se at engasjementet bare blir større og større når saken forblir uløst, men jeg håper samtidig ingen får noe besvær med dette der nede, sier Odd Petter Magnussen til Dagbladet.

Det sier den drepte Martine Vik Magnussens far etter at over tusen demonstranter fylte gatene i havnebyen Aden sør i Jemen for å kjempe for rettferdighet i den såkalte Martine-saken.

- Gleder meg over bildene Årsaken til at Magnussen understreker at han håper ingen får besvær med saken, er en tidligere opplevelse i Jemen. Under en tidligere demonstrasjon i Jemens hovedstad Sanaa ble en demonstrant knivstukket.

- Det trenger ikke nødvendigvis ha sammenheng med at han bar plakat av Martine. Jeg håper ikke flere menneskliv går tapt i Jemen, og man føler jo uvilkårlig en spesiell nærhet til de som demonstrer for Martines sak i en slik situasjon. Nå er heldigvis situasjonen endret. Jeg håper det går bra med alle, og jeg gleder meg mest over bildene, sier Magnussen.

Ifølge den jemenittiske journalisten Ahmed Aldiani, som sier han selv er på flukt fra president Ali Abdullah Saleh, planlegger Farouk Abdulhaks far, Shaher, et nytt stort hotell i byen, og demonstrantene protesterer mot at det de hevder er det siste fine friområdet med sjøutsikt blir borte. Farouk Abdulhak mistenkes for å stå bak drapet på Martine Vik Magnussen.

- Dette viser nok at utviklingen i Jemen ikke ansees som å gå i det gamle regimets favør. Nå tør de å gå ut åpent og demonstrere mot makteliten i landet, som faren representerer gjennom sitt vennskap med presidenten.

- Rettferdighet for Martine Dagbladet får opplyst at demonstrantene ropte slagord mens de gikk gjennom Adens gater:

- Still Farouk for retten, ropte noen demonstranter.

- Vi vil ha rettferdighet for Martine, ropte andre.

- Jeg synes det er rørende, men jeg er likevel ikke overrasket over at mennesker også i Jemen har den samme rettferdighetsfølelsen som vi har — uavhengig av kulturelle og andre forskjeller. Dett er jo fordi Martine-saken handler om brudd på universelle verdier — og dette illustrerer da igjen hvor uholdbart rettsvakument som saken illustrerer er, sier Odd Petter Magnussen til Dagbladet.

<strong>TUNG TID:</strong> Det har vært noen tunge år for familien til avdøde Martine Vik Magnussen. Fv: Magnus (bror), Mathilde (søster), Kristin Vik (mor) og Odd Petter Magnussen (far). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TUNG TID: Det har vært noen tunge år for familien til avdøde Martine Vik Magnussen. Fv: Magnus (bror), Mathilde (søster), Kristin Vik (mor) og Odd Petter Magnussen (far). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer