- Jeg gråt i to døgn

- Første gang jeg var i avisene, gråt jeg i to døgn, sier Mette-Marit Tjessem Høiby. Les om kjærligheten, bryllupet og ryktene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagsavisens reporter Nina Johnsrud har fått det første eksklusive intervjuet med kronprinsens forlovede. I intervjuet forteller Mette-Marit om arbeidsdagen på slottet, 17. mai, klær, kronprinsesserollen, kjærligheten, det nye livet, navnedebatten, ryktene, bryllupet, pressen, Marius og kjendistilværelsen.

- Jeg husker godt første gang det kom i avisene jula for halvannet år siden. Da satt jeg og gråt i to døgn, fordi jeg synes det var så fælt å være på forsida. Så kan du jo tenke deg hvilken fortsettelse det har vært for meg. Jeg må jo være en av de personene som er mest omtalt i norsk presse. I dag legger jeg nesten ikke merke til det når jeg er på forsida, sier hun.

Den kommende kronprinsessen ler mye under hele intervjuet. Men sier hun har begynt å få bryllupsnerver.

- Jeg er ganske nervøs for bryllupet. Det blir jo vist på tv over hele verden. Vi har tre-fire-fem gjennomganger i kirken. Jeg gleder meg til å gifte meg, men jeg gruer meg også. Forloveren min, Linda, er heldigvis det mest staute, rolige mennesket jeg kan tenke meg.

Det har versert mange rykter om Mette-Marit. Selv synes hun det er vondt å lese alle usannhetene.

- Det er klart jeg synes det er urettferdig og tar meg nær av det. Jeg leser forskjellige ting på Internett som bare er løgn. Så greier jeg ikke helt å legge det fra meg, i den visshet at folk faktisk tror på det. Mange av ryktene er selvfølgelig ikke sanne, det ligger i ryktets natur, og mye er reint oppspinn.

- Det er klart at det er en del ting i livet som jeg ville gjort annerledes, men jeg har ingen mulighet til å ta de valgene på nytt.

Mette-Marit sier at da hun gikk inn i forholdet til Haakon, måtte hun velge «hele» personen.

- Da jeg valgte Haakon, så valgte jeg Haakon som kronprins også. Jeg kan ikke bare velge Haakon som privatperson. Du kan ikke bare gå inn og velge én del av et menneske, og si at det er den delen du vil ha. Da vil du aldri bli lykkelig. Du må på en måte akseptere hele pakka. En del av den pakka, i vårt tilfelle, fører med seg at jeg skal inn i rollen som kongelig.

IKKE EVENTYR: - Dette er ikke noe eventyr og jeg er ingen Askepott, sier Mette-Marit Tjessem Høiby.