- Jeg gråt og sa at jeg ikke ville. Han sa «nå skal du gjøre med meg som jeg gjorde med deg»

Tidligere drapsdømt 60-åring i retten iført blå joggedress.

AKTOR: Statsadvokat Håvard Kalvåg sier retten må huske på at mannen har sonet ferdig, og at historien hans må ses bort fra i behandlingen av denne voldtektstiltalen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
AKTOR: Statsadvokat Håvard Kalvåg sier retten må huske på at mannen har sonet ferdig, og at historien hans må ses bort fra i behandlingen av denne voldtektstiltalen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HORTEN (Dagbladet): - Jeg gråt og sa at jeg ikke ville. Det står i papirene, jeg har forklart det til politiet. Jeg orker ikke si det, sier den fornærmede kvinnen kort om hva hun skal ha blitt bedt om å gjøre mot Oslo-mannen (60) som er tiltalt for voldtekt. 

Klokka 09 møtte den tiltalte 60-åringen i Nordre Vestfold tingrett, iført blå joggedress med hettegenser. Kun få meter unna ham, på andre siden av rommet, sitter den fornærmede kvinnen 40-åra. 

Kvinnen har inntatt vitneboksen, der hun forklarer seg om juninatta i fjor da hun hevder hun ble voldtatt av mannen som bare fire uker tidligere hadde sluppet ut av fengsel etter å ha sonet 21 år for voldtekt og drap. 

- Orker ikke si det Mannen hun mener voldtok henne, sitter på bakerste rad, med to politibetjenter foran seg, og hører på kvinnens forklaring. Han nekter straffskyld. 

Kvinnen forteller at hun møtte mannen på en bar i Horten. De to satt en stund utenfor og snakket sammen, før de gikk inn. Hun sier han kjøpte en dram til henne, og at hun ikke husker mer før hun våknet, avkledd nedentil, hjemme på stuegulvet til 60-åringen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.