Jemtland-drapet

- Jeg grein da jeg gjorde det. Jeg spydde

Svein Jemtland forklarte om hvordan han dumpet liket av kona Janne. Brast i gråt i retten.

TILTALT: Svein Jemtland (48) forklarte seg i ankesaken mot ham i Eidsivating lagmannsrett i dag. Han forklarte i detalj hva han tenkte da han dumpet liket av kona i Glomma. Foto: Christian Roth Christensen og privat
TILTALT: Svein Jemtland (48) forklarte seg i ankesaken mot ham i Eidsivating lagmannsrett i dag. Han forklarte i detalj hva han tenkte da han dumpet liket av kona i Glomma. Foto: Christian Roth Christensen og privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HAMAR (Dagbladet): Svein Jemtland (48) innledet i dag sin forklaring for Eidsivating lagmannsrett i ankesaken mot ham for drapet på kona Janne Jemtland (36).

Han nekter straffskyld, og hevder det dødelige skuddet som traff henne på trappa utenfor parets hjem natt til 29. desember 2017 var et uhell.

- Jeg prøvde å ta fra henne våpenet. Det er glatt ute og jeg detter samtidig med henne. I fallet sier det pang. Det var akkurat idet vi traff bakken eller like før. Da bare suser det i øra på meg. Janne ligger nederst med meg oppå henne. Jeg får ikke noe svar og tar pulsen med en gang på halsen og håndleddet. Så ser jeg blod i hodet hennes. Da bare, jeg vet ikke. Det er, ja, det er helt uvirkelig, sier Jemtland i retten.

- Skjemmes

Hedmarken tingrett fant denne delen av Jemtlands forklaring som lite troverdig:

«Etter rettens vurdering framstår det som usannsynlig at Janne ved et uhell kan ha avfyrt skuddet som drepte henne, slik tiltalte viste det» heter det i dommen fra desember.

Mot slutten av sin frie forklaring, da han fortalte retten om hvordan han dumpet Janne Jemtland over Eid bru og ned i Glomma, brast den tidligere fremmedlegionæren i gråt mens stemmen hans sprakk opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer