- Jeg grep øksa med begge hender og tvang den i golvet

47-årig barnefar med Bekhterevs sykdom ble angrepet hjemme og fratatt døtrene - som fremdeles ikke er kommet til rette.

SKJELVNE: Den 47-årige barnefaren og hans 46-årige samboer hjemme foran gårdshuset i Åmli, der ei gruppe menn i natt tok seg inn og bortførte 47-åringens tenåringsdøtre, etter å ha angrepet ham med øks. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
SKJELVNE: Den 47-årige barnefaren og hans 46-årige samboer hjemme foran gårdshuset i Åmli, der ei gruppe menn i natt tok seg inn og bortførte 47-åringens tenåringsdøtre, etter å ha angrepet ham med øks. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ÅMLI/OSLO (Dagbladet): 47-åringen som i natt ble angrepet og fratatt sine to døtre av ei gruppe menn, forteller at han allerede sist torsdag ble oppsøkt hjemme og truet.

- Jeg burde tenkt at de ville komme tilbake. Likevel kom det som et sjokk at de faktisk gjorde alvor av det, sier mannen til Dagbladet.

Under angrepet ble han banket kraftig opp, og framstår forslått da Dagbladet treffer ham hjemme på småbruket i Åmli i indre Agder.

- Vi er skjelvne og fryktelig slitne, sier mannens 46-årige samboer.

- Jeg er glad jeg overlevde. Men jentene har hatt det verst, sier 47-åringen.

Med løftet øks Det var i 01.30-tida natt til i dag at ei gruppe menn, en av dem bevæpnet med ei øks, stormet parets gårdshus og bortførte mannens døtre på 13 og 14 år.

47-åringen forteller at han i 23.30-tida i går kveld kom hjem etter å ha hjulpet en venn med å hesje.

- Jeg satte meg foran PC-en for å slappe av og surfe på nettet. Plutselig sto fire menn i rommet - en av dem med løftet øks. De gikk til direkte angrep på meg, forteller 47-åringen.

Han mener de fire må ha tatt seg inn i huset via verandadøra.

- Jeg grep øksa med begge hender og tvang den i golvet. Men da kastet noen et pledd over meg, og la meg i bakken. Så ble jeg sparket over nesa og i nyrene, forteller mannen, som er rammet av leddlidelsen Bekhterevs sykdom.

- Var du redd for å dø?

- Jeg hadde ikke tid til å tenke. Alt jeg hadde i hodet, var at jeg måtte få øksa i golvet.

Sju tatt Ovenpå lå den 46-årige samboeren og sov, i naborommet til tenåringsjentenes soverom. Hun våknet av spetakkelet og ringte politiet - men da paret fikk summet seg, hadde inntrengerne forlatt huset med jentene.

Politiet fikk utfyllende opplysninger om gjerningsmennene av barnefaren og samboeren, og traff i 02-tida på sju menn i to biler, blant dem de antatte gjerningsmennene. De to jentene var ikke sammen med mennene, og det er ukjent hvor de befinner seg.

De sju pågrepne mennene sitter nå på politihuset i Arendal.

- De sju har sittet i avhør i hele dag. Samtidig gjør vi det vi kan for å prøve å finne barna, sier Vanja Bruvoll, jourhavende politiadvokat ved Agder politidistrikt, til Dagbladet.

Hos mor Agder-politiet bekreftet tidligere i dag at det pågår en barnefordelingssak mellom jentenes foreldre, og saken skal være motiv for angrepet. Ifølge Dagbladets opplysninger skal jentene etter angrepet befinne seg hos sin mor på hemmelig adresse, og flere av de involverte i angrepet skal ha nær tilknytning til foreldrene og jentene.

Etter det Dagbladet forstår, skal moren i dag ha vært i kontakt med barnevernet, samt forhandlet om å la seg avhøre.

Politiet tror ikke jentene har kommet til skade, eller at det er fare for deres sikkerhet.