Turismen presser boligprisene til himmels på Mallorca:

- Jeg hadde aldri hatt råd til å kjøpe leilighet i sentrum i dag

De lokale må ut av byen for å få råd til å kjøpe bolig. Turistene får skylda for skyhøye boligpriser i Mallorcas hovedstad.

LOKALE: Pere Antoni Oliver (t.h.) har bodd i sentrum av Palmas gamleby i 40 år. Her sammen med datteren Wendy Mego Alarcón. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
LOKALE: Pere Antoni Oliver (t.h.) har bodd i sentrum av Palmas gamleby i 40 år. Her sammen med datteren Wendy Mego Alarcón. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PALMA DE MALLORCA (Dagbladet): Mens søndagens siesta preger ei søvnig gate i gamlebyen i Palma de Mallorca, er Pere Antoni Oliver og datteren Wendy Mego Alarcón på vei ut av leiligheten sin. Boligen i fjerde etasje har vært i familien i tre generasjoner. Oliver tok over etter sine foreldre, og har selv bodd i sentrum i 40 år. Men foreldrene hans er også ene og alene årsaken til at han fortsatt kan ha fast tilholdssted midt i turistmekkaet.

- Det er ingen tvil om at prisene på boliger i gamlebyen har blitt kjempehøye etter hvert som turismen har vokst. Jeg kunne aldri kjøpt leilighet i sentrum i dag. Det var mye billigere før det kom hoteller og utleieleiligheter overalt, sier Oliver og peker i flere retninger mens han forklarer hvor de nærmeste hotellene ligger.

Protester i nabolaget

Hver dag strømmer tusenvis av turister til Mallorcas hovedstad. Men selv om store deler av de fastboende lever av nettopp turistnæringen, har enkelte av byens lokale sett seg mektig lei av ringvirkningene de tilreisende medfører.

Nabolaget til Oliver er et av stedene hvor enkelte lokale fremdeles holder til. Et nabobygg har blitt viet til sosialboliger, mens skiltet på en annen leilighet viser at den er til leie. Beskjeden «utlendinger dra hjem», tagget på en av murveggene, og noen knallgule flagg med teksten «byen er for lokale, ikke for turister» innbyr imidlertid ikke veldig til innflytting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer