Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hadde aldri sex med henne

Washington (NTB-Helge Øgrim): President Bill Clinton låste blikket i tv-linsen og dementerte med fast stemme anklagene om sex med Monica Lewinsky. Opptredenen var skreddersydd for å overtale amerikanerne til å la ham gjøre jobben sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pressetilstelningen i Det hvite hus var innkalt for at visepresident Al Gore og førstedame Hillary Clinton skulle fortelle om nye initiativ for å styrke skoleverket. Men presidenten dukket opp for å bevise at han våger se velgerne i øynene.

- Jeg vil bare si en ting til det amerikanske folk. Jeg hadde ikke seksuell forbindelse med den kvinnen, frøken Lewinsky. Jeg ba aldri noen lyve, ikke en eneste gang, aldri. Disse anklagene er falske. Jeg må tilbake på jobben for det amerikanske folk, sa Clinton, takket for seg og forsvant ut døren.

Han tok ikke spørsmål fra pressekorpset.

Clinton var satt under et enormt press for å kommentere sex-beskyldningene offentlig. Sist gang han sa noe om det påståtte forholdet til Lewinsky var torsdag morgen. Men presset har vokst dag for dag, ettersom tidspunktet for den viktige talen om rikets tilstand nærmet seg. Clinton skal holde talen tirsdag.

Også torsdag i forrige uke avviste han at det har vært noe forhold mellom ham og den unge damen.

Presidentens rådgivere er bekymret for den fallende oppslutningen om presidenten på meningsmålinger de siste dagene. De skal derfor ha lagt et visst press på presidenten for å få ham til å stå fram. Samtidig skal de ha bestilt en egen meningsmåling gjennom ledelsen for det demokratiske partiet, ifølge avisen The Washington Post.

Monica Lewinskys advokat forsøker ifølge fjernsynskanalen CNN nå å få utsatt tidspunktet for når Lewinsky må forklare seg for justismyndighetene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!