- Jeg hadde aldri trodd de ville være så dumme

KrF raser mot regjeringspartiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET, OSLO (Dagbladet): Knut Arlid Hareide (KrF) trodde ikke søndagsåpne butikker skulle bli et av de viktigste temaene i årets valgkamp. Men det har det blitt, og spørsmålet handler om hvorvidt regjeringen kommer til å kjempe gjennom søndagsåpne butikker.

Hareide har selv figurert i partiets valgkampvideo, der budskapet er nettopp «nei, til søndagsåpne butikker». Mandag møttes KrF-nestleder Dagrun Eriksen og parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik, til debatt fra Valgboden.

- Når vi ser all motstanden i det norske folk, ville jeg aldri tro at Høyre og Frp ville kjøre på med dette. Nå har all kunnskapen kommet på bordet, og vi har forsøkt å vise hvor dumt dette forslaget er, sier Eriksen.

- At Eriksen og KrF er uenig med oss overrasker meg ikke. KrF var jo også imot fargefjernsyn i sin tid, sier Nesvik.

- Det var faktisk Venstre som stemte mot det, kontrer Eriksen.

- Må ikke holde åpent Frp er spesielt kritiske til dagens løsning, der noen utvalgte kan holde åpent.

- Dersom du vil kjøpe deg en grill på en søndag kan du dra på Plantasjen, hvor du også kan få servietter og mineralvann. Samtidig kan du ikke kjøpe det samme på Jernia. Spørsmålet for oss er hvorvidt vi skal ha en lov som forbyr søndagsåpent?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.