- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle ende opp som miljøforkjemper

Her er mangemillionæren som har sett seg nødt til å bestille sine egne giftmålinger i Vatsfjorden.

- VIL HA FAKTA PÅ BORDET: Vats-gründer Jakob Hatteland har engasjert forskere og professorer for å gjøre egne giftmålinger i Vatsfjorden. I bajgrunnen er AF Decoms opphoggingsanlegg for gamle oljeplattformer og Rauns Fiskefarm - side om side. Foto: Asle Hansen
- VIL HA FAKTA PÅ BORDET: Vats-gründer Jakob Hatteland har engasjert forskere og professorer for å gjøre egne giftmålinger i Vatsfjorden. I bajgrunnen er AF Decoms opphoggingsanlegg for gamle oljeplattformer og Rauns Fiskefarm - side om side. Foto: Asle Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VATSFJORDEN (Dagbladet): Seriegründer og industribygger Jakob Hatteland er deleier i Raunes Fiskefarm som i en årrekke har vært i rettslig strid med selskapet AF Decom som destruerer gamle oljeplattformer fra Nordsjøen på sin base ved Raunes i Vatsfjorden.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle ende opp som miljøforkjemper. Jeg var av dem som var positiv til at selskapet skulle starte sin virksomhet i Vatsfjorden. Det var bra for kommunen, mente jeg, sier Vats-gründer Jakob Hatteland.

Han er styreformann i sitt eget selskap Hatteland-gruppen som han startet som 19-åring i 1971 med to tomme hender og en god ide.

I dag driver selskapet innenfor IT-drift (Hatteland Solutions), forretningssystemer (Rambase) og automatlagersystemer (Autostore), har over 200 ansatte og en verdi på mer enn 400 millioner kroner.

Kjøpte giftanalyser Tidligere denne uka skrev Dagbladet at de to forskningsinstituttene Norsk institutt for vannforskning (Niva) og Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (Nifes) har funnet enormt forskjellige giftnivåer i fisk nær AF Decoms opphoggingsanlegg for gamle oljeplattformer i Vatsfjorden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer