«Jeg hadde aldri trodd jeg ville oppleve dette»

Viktig førstemøte i ny regjering avlyst, etter press fra demonstrantene i Tunisia. De blir stadig flere.

GIR OSS IKKE NÅ: Langt flere mennesker var ute i gatene og demonstrerte i Tunis' gater i dag enn tidligere. De vet hva de vil:«Vi har begynt oppryddinga og vi holder på til vi er ferdige», som det står på plakaten denne demonstranten holder. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
GIR OSS IKKE NÅ: Langt flere mennesker var ute i gatene og demonstrerte i Tunis' gater i dag enn tidligere. De vet hva de vil:«Vi har begynt oppryddinga og vi holder på til vi er ferdige», som det står på plakaten denne demonstranten holder. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TUNIS/OSLO (Dagbladet.no): I forrige uke regjerte presidenten Zine el-Abidine Ben Ali i Tunisia, som han hadde gjort med jernhånd i over 23 år. Da hadde ikke mer enn tre personer lov til å ha møte om gangen. I dag er det ikke ørens lyd å få i hovedgata Avenue Habib Bourguiba.

Langt flere demonstranter har møtt opp i dag enn i går, men alt er mye fredeligere. Politiet har trukket seg tilbake fra demonstrantene og opptrer langt mindre aggressivt enn i går. Politifolk er heller ikke utstyrt med tåregass, mens det krydde av dem i går.

Møte utsatt Antall mennesker i gatene og deres krav til medvirkning ser ut til å gjøre inntrykk på den nyutnevnte samlingsregjeringen som ble utnevnt i går:I ettermiddag ble det klart at det planlagte førstemøtet i den nasjonale samlingsregjeringen allerede er utsatt én dag. Samlingsregjeringen er fullt klar over at demonstrantene ikke liker at mange av representantene for det gamle regimet har fått viktige statsrådsposter i den nye samlingsregjeringen.

Les også: • Utsendte Einar Hagvaags analyse fra i dag: Tunisia på vippen

Trikken går foran Demonstrantene er langt mindre aggressive i dag. Det ser heller ikke ut til at demonstrantene vil gå mot politiet eller utfordre dem på noe vis. Gata er ellers full av folk i alle aldre: Kvinner, menn, unge og gamle er kommet for å å se.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer